onsdag 6 april 2016

Lögner

David Cameron
Den före detta brittiska premiärministern Tony Blair var omåttligt populär när han blev vald. Som så ofta tycks popularitet och makt under för lång tid korrumpera. Han bad nyligen om ursäkt för det idiotiska beslutet att tillsammans med USA gå in i Irak för att felaktigt hindra Saddam Hussein från att tillverka "weapon of mass destruction". Ett krig som ställt till mycket elände för människor i Mellanöstern och långt utanför dess gränser. Nu tycks det som att den nuvarande premiärministern David Cameron har utnyttjat "Panamatransaktioner". Det är tråkigt att många av de ledare som gett intryck av att inte behöva skryta med materiellt överflöd och förmåga att lämna över makten ofta varit falska. Vår historia är tyvärr inte full av ledande personligheter som Ghandi och Mandela. Och de maktfullkomliga och giriga har otroligt nog inte lärt sig att man ska tala sanning eller tiga när mediadrev drar igång.
http://mobile.nytimes.com/2016/04/06/world/europe/panama-papers-iceland.html?_r=0

Visst är sanningen i betraktarens ögon men om man gjort något dumt, och blir ertappad, borde alla skrämmande exempel lärt makthavare att vara ärliga. Nordea bevisar också oförmåga att lära sig av vår mänskliga historia.  Om journalister gör ett avslöjande som de konfronterar någon med så har de oftast mer skit att presentera. Nu gick Nordeas ledning ut och "bad om ursäkt" för det de tidigare anklagats för och nu kommer självklart mer... Hur svårt kan det vara att förstå logiken att vara ärlig eller tyst när journalister antyder att dumheter ägt rum? Är inte det första kvartens budskap på alla medieutbildningar...
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22574130.abz

Det är väl aldrig fel att någon hårt arbetande tjänar mycket pengar? Inte ens om den personen är en föredetta svensk Socialdemokratisk statsminister eller finansminister.  Moraliskt kan man ha synpunkter på hur höga ersättningsnivåer som är rimliga. Samtidigt är det upp till den som betalar att avgöra hur mycket en tjänst anses värd. Personligen är jag mycket nyfiken på vad som gjorde att Stenbeck ansåg Björn Rosengren så värdefull att han länge lyfte ett mycket orimligt arvode från Stenbecksfären. Inte finns väl korruption bland ledande politiker  i Sverige? Det stämmer ju inte alls med vår fina självbild. Du är väl inte en av dem som är så naiv? Inte minst kopplat till kommunernas planmonopol vid byggnation är riskerna för korruption omfattande.
http://www.expressen.se/nyheter/lyxvillor-gods-och-snabba-sportbilar/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar