onsdag 27 april 2016

Rätt ska vara rätt

Energin är konstant
Om hela universum är ett är summan av all energi konstant, eller? Så när vi dör är vi fortfarande en del av ett. Är det inte så? Om det är så kanske man kan uppfatta om man får upprättelse för det ena och det andra efter sin död. UNT har idag ett intressant reportage om Sveriges första olympier. Han var Uppsalabo : ). I sin rapportering för 120 år sedan var tidningen inte korrekt med fakta och nu korrigerades det. I sin plustjänst för prenumeranter skriver de "Ursäkta Henrik Sjöberg. Rätt ska vara rätt". Bättre sent än aldrig skulle vissa säga...Om gammelmedierna överlever kanske vi får se massor av framtida ursäkter som blir själva innehållet : )))
http://www.unt.se/sport/ratt-resultat-efter-120-ar-4208998.aspx


Regeringsduglighet
Det vilsna naivistpartiet MP fortsätter väl nu i sin desperation att bryta mot sina tänkta värderingar och principer. Vilken kvinna ska de nu byta ut Romson med? Vilken kvinna ska i så fall blir Sveriges på pappret vice statsminister? Det är klart att Maria Wetterstrand är deras enda kort som inte är en chansning i ett mycket svårt läge. Hon är ju egentligen enligt deras nytänkande förbrukad. Hon är en skicklig debattör och har ledarerfarenhet. Hon är säkerligen också intresserad av att få skriva minister i sin meritförteckning. Till och med vice statsminister. Hennes släktingar om 120 år kommer inte minnas att det bara var en titel på pappret... Men om nu MP tar in henne igen så begår de återigen våld mot sina ambitioner att vara annorlunda. Hon har ju haft sin tid i språkrörsljuset och ska enligt deras principer vara förbrukad. Men men... det glädjer mig att MP nu för lång tid framöver har visat att de inte är lämpliga att ingå i en regering. Om de vill ha sin särprägel ska de nog se sin roll som ett evigt oppositionsparti. Sveriges tillväxtvänliga partier borde gå samman och ta ansvar för svenskarnas positiva framtid. Då finns en stark grön tillväxtkraft i Centerpartiet.
http://www.synonymer.se/?query=duglighet
https://www.acc.umu.se/~marshi/Courses/Kvalitetsteknik%20och%20forsoksplanering/Duglighet.pdf
http://synonymer.woxikon.se/sv/duglighet


För att slippa cirkus MP och naivist samt kommunistinflytande borde Sverige gå till nyval nu. IPSOS senaste opinionsmätning är mycket intressant. Moderaterna har en stor chans att bli det största partiet och de är förhoppnings så kloka att de i det svåra parlamentariska läget sträcker ut en hand till Socialdemokraterna och enas om en reformagenda för landets bästa. Än är inte SD största parti även om de kommer att ta fler riksdagsledamotsplatser på andra partiers bekostnad. Men om inte nödvändiga reformer börjar genomföras av tillväxtvänliga partier är risken stor att SD blir landets största parti. Låt mig starkt betvivla SDs förmåga att bättre än MP klara regeringsduglighet. Vänstersvängarna i svenska politik måste få ett slut och migrations samt integrationspolitiken måste kraftigt stärkas. Med eller utan Wetterstrand så har inte MP i Sveriges regering att göra. MPs naivistpolitik är skadlig för landet och dess folk. I ett kollektivt statsskick anser jag att de som är med och styr måste ha regeringsduglighet!
http://www.gp.se/ledare/adam-cwejman-identitetspolitikens-kollaps-1.200946
http://www.gp.se/ledare/alice-teodorescu-cirkus-mp-kapitel-572-1.199884
http://www.gp.se/ledare/ledare-visst-g%C3%B6r-det-ont-n%C3%A4r-gr%C3%B6na-knoppar-brister-1.198683
http://www.svd.se/kylslagen-vackning-ur-grona-drommar
http://www.svd.se/miljopartiets-kris-handlar-inte-om-varderingar/om/hogermarginalen
http://www.svd.se/en-omojlig-ekvation-for-mp/om/turbulensen-i-mp
http://www.dn.se/nyheter/politik/krisen-i-mp-slar-hart-aven-mot-s/
http://www.expressen.se/debatt/miljopartiet-ar-inte-regeringsdugliga/
http://www.svd.se/miljopartiets-regeringsduglighet-och-kolbitenInga kommentarer:

Skicka en kommentar