fredag 15 april 2016

Gott omdöme

Representerar Sverige och svenskarna
Det finns ett talesätt som lyder "säg mig vilka du umgås med och jag vet vem du är". Om du tänker efter så är det inte svårt att förstå varför ett liknande ordspråk finns. Vilka man umgås med och i vilka sammanhang har betydelse. Den som påstår något annat far antingen med osanning eller är extremt naiv. Det är särskilt viktigt för människor som företräder andra att välja vilka man träffar när man själv kan påverka det. Att göra kloka liknande val inkluderas i det som kallas gott omdöme.
http://www.synonymer.se/?query=omd%F6meSågningen av Marcus Birro för några år sedan, och därefter utfrysningen, för att han träffade en eller fler SD representanter var intressant. SD har ju större folkligt stöd i Sveriges riksdag än till exempel Miljöpartiet och Vänsterpartiet tillsammans. Ur mitt perspektiv är det oklokt att inte kunna tänka sig att tala med alla personer som fått ett mandat av folket att företräda dem. Det behöver inte innebära att man gillar vad de säger eller att man samarbetar. Men visst är det en dum väg framåt att mobba människor, även om de har väldigt avvikande åsikter än dina egna? Det är inte samma sak som att det är ok att ha middagar med människor som representerar extrema grupper som inte har representation i våra demokratiskt valda församlingar. Jag tycker att vi folkvalda ska träffa och lyssna på alla för att skapa oss en så bra verklighetsbild som möjligt. Om man träffar extremister så gör man det i öppna konferenser eller i officiella studiebesök tillsammans med en delegation för att "lära" sig om en extrem samhällskraft. Men mysiga middagar med extremister utan demokratisk förankring är utan tvekan rött kort!
http://nyheter24.se/debatt/839464-birro-kommer-ni-straffa-kaplan-lika-hart-som-ni-straffade-mig
http://www.val.se/val/val2014/slutresultat/R/rike/index.html
En svensk regering är ett kollektiv. Jag tror att få regeringar i världen är så kollektivt uppbyggda som den svenska. Den konstitutionella logiken har säkerligen haft stor påverkan på hur svenska kultur utvecklats. Jämfört med till exempel våra Nordiska grannar är vi fortfarande väldigt mer kollektivt orienterade. "En för alla, alla för en" gäller och beslut måste tas i enighet. Alla som kallas ministrar företräder oss svenskar. Alla! Idag till och med alla omdömeslösa miljöpartister. Mehmet Kaplans umgänge är minst sagt olämpligt och visar på väldigt dåligt omdöme. Ett dåligt omdöme som starkt smutsar ner regeringen. De har ju fortfarande ett kollektivt ansvar även om det formellt endast är statsministern som tillsätter och avsätter ministrar. Hade Kaplan varit "svensk svensk" hade han varit borta nu. Det ska bli intressant om Socialdemokraterna har så dåligt kollektivt omdöme att de inte kräver hans avgång. Statsministern kan sparka honom och bör så göra. Om det innebär en regeringskris, eftersom det i praktiken är MP som väljer sina statsråd, så är det välkommet. Gång eftre gång visar Miljöpartiets representanter prov på mycket dåligt omdöme och extrem naivitet. De har inget i vår svenska regering att göra! Jag vill absolut inte företrädas av Mehmet Kaplan eller Åsa Romson! Även vi som inte delar regeringens och dess partiers politik måste väl kunna förvänta oss att statsministern ändå klarar av att välja omdömesfulla ministrar? Nyval!
http://www.svd.se/fotografiet-pa-kaplan-ger-kalla-karar/om/kaplans-middag-med-hogerextrema
http://www.dn.se/nyheter/politik/ewa-stenberg-gott-omdome-ar-en-underskattad-egenskap/
http://www.dn.se/nyheter/sverige/lofvenkritik-mot-kaplans-middag-med-extremister/
http://www.dn.se/nyheter/sverige/fridolin-fascistisk-organisation/
http://www.helahalsingland.se/opinion/ledare/om-kaplan-mp-kan-sitta-kvar-avgors-hur-du-svarar-pa-de-har-fragorna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar