söndag 17 april 2016

Vinnare

Välinformerad och hårt tränad vinner
Herrfinalen i innebandy mellan Storvreta (Uppsala) och Linköping blev en historisk och jättespännande SM-final. Världsrekord i publik på en innebandymatch med 18166 högljutt hejande. List, goda kunskaper om konkurrenterna, stenhård träning och viljan att vinna gav resultat. Det imponerande Uppsalalaget Storvreta vann och är nu svenska mästare. Goda kunskaper om konkurrenter och ständig nyfikenhet har avgörande betydelse för särskilt stora framgångar. Hård träning är nödvändig men det räcker inte. Nyfikenhet innebär till exempel förmågan att snabbt förstå kraften i att någon spelare vinklar klubban på ett nytt sätt, använda en ny typ av spelskor, använda en ny typ av träning som till exempel gör vaderna piggare efter 50 minuters slit. Tack Storvreta för en fantastisk upplevelse och för en imponerande insats!
http://mobil.dn.se/sport/varldsrekord-nar-storvreta-tog-tillbaka-bucklan/

Inlärningsförmåga och ork
För att kunna bli vinnare, oavsett om man är en enskild människa eller ett lag, är det avgörande att man har god inlärningsförmåga och maximal individuell ork. Enligt ett stort antal vetenskapliga studier vet vi att god fysisk förmåga och fysiskt välbefinnande ökar vår förmåga med minst 30%. Så den som vill prestera på topp gör klokt i att regelbundet hålla sig i ok form. Att skolan inte innehåller mer fysisk aktivitet är oklokt på många sätt. Främst ur ett studieresultatperspektiv!! Hur kan man vara så dum att man inte lägger upp våra barns scheman så att alla ökar sin inlärningsförmåga med runt 30%? Och på köpet får ett friskare liv! Suck! Ansvarslösheten bland allt för många politiker är märklig.
http://www.dn.se/ledare/kolumner/lena-andersson-skatt-ar-den-sanna-girigheten/

Feltänkt
Grävande journalister är väldigt viktiga i vårt samhälle. Särskilt i ett demokratiskt samhälle där girighet och maktmissbruk behöver motverkas. Därom delar jag enligt mina tidigare blogginlägg Holmbergs åsikter. Samtidigt går han väldigt snett när han återigen kritiserar paret Adelsohn. Jag är helt övertygad om att paret Adelsohn är mycket medvetna om att kvaliteten på det som skrivs på Avpixlat och Flashback är mycket låg och det mesta är extremt vinklat utifrån en stark egen agenda. Oavsett vilken informationskälla man besöker ska man alltid vara källkritisk.

Det är absolut ett samhällsproblem med paradoxen att allt fler i informationsålderns tid väljer att enbart skapa sig en världs och verklighetsuppfattning i sammanhang som enbart bekräftar det man själv för stunden tycker. Flashback är en intressant kanal för att fort försöka få en uppfattning om vad som hänt och vilka som är inblandade. Inte konstigt att nätverket av informatörer är snabbare än mediebolagen då de inte följer något etik eller moraliskt kompass. Avpixlat är definitivt en informationskälla styrd av extremt navelskådande och en pervers människosyn. Men att tycka att det är fel att ibland titta på vad som skrivs och vilken propaganda som förs till exempel där eller på sajter styrda av religiösa extremister är viktigt om man vill förstå det samhälle vi lever i. Och att i tid vidta åtgärder för att samhället ska utvecklas i en positivare riktning.
http://mobil.unt.se/ledare/vem-lyfte-locket-om-panama-4192294.aspx

Senfärdighet straffas hårt
Människor och grupper som lever i sina egna sanningsbubblor lever inte bara farligt för sig själva utan även för oss andra. Det är idiotiskt att inte hålla ögon och öron ordentligt öppna. Åt alla håll! Och man måste våga se problem tidigt och våga åtgärda dem skyndsamt. Allt annat är korkat och priset för senfärdighet blir högt. Mycket högt. Sverige är uppbyggt runt fantastiska värden. Kärleken är central i vår tro på människan. Det är en fantastisk grund att bygga glädje och välstånd ifrån. Det måste försvaras. Att inte fatta det är bubbeltänkande och naivt! Vi svenskar måste kunna bättre! Mycket bättre! Skamligt om vi inte kan lämna något bättre efter oss till kommande generationer! Som vanligt skriver Alice Teodorescu bra. Varför är de flesta politiker och grupper av politiker oförmögna att göra det det har fått i uppdrag att göra? Företräda sitt folk mot en bättre morgondag!
http://www.gp.se/ledare/alice-teodorescu-måste-det-vara-för-sent-innan-vi-agerar-1.190910


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar