tisdag 12 april 2016

Mesvänstern

Ordning och reda
Hur säkerställs likabehandling och brottsbekämpning bäst? Genom ordning och reda så klart. Vad lär sig framgångsrika föräldrar? De lär sig tidigt att det bästa sättet att stötta barn mot en positiv framtid är att ge dem mycket kärlek men också ordning och reda i tillvaron. Morgonrutiner, kvällsrutiner och tydliga regler om hur man respekterar varandra under samtal. Även regler om hur man använder mobil och padda med mera bidrar till att barnen stärks och utvecklas positivt. Inte minst får de lära sig att det finns tydliga regler att förhålla sig till. Så fungerar de flesta sammanhang som livet bjuder på. Självklart väljer den kloke föräldern alltid att hålla öppet för förändringar om barnens argument för det är starka. Även det en viktig del av den demokratiska fostran.
Socialdemokraten som leder Uppsalas Arbetsmarknadsnämnd, Ulrik Wärnsberg, går nu ut och tycker att Socialförvaltningen inte ska kräva koll på hur boendeverkligheten ser ut kopplat till en socialbidragstagare som önskar få bostadsbidrag. Han anser inte att det är relevant att ta reda på hur verkligheten ser ut innan många tusenlappar betalas ut per månad i bostadsbidrag. Jag blir minst sagt förbannad när jag tar del av liknande vänstertrams. Visst har en fastighetsägare ansvar för att försöka ha koll på vilka som bor i de lägenheter de hyr ut. Men det ansvaret innebär väl inte att Socialförvaltningen ska ge upp sitt ansvar att bland annat säkra att våra skattepengar används till rätt saker. Framförallt att inte våra skattepengar används till kriminell verksamhet. I takt med att till exempel EBO (människor under asylprövningsperioden får fritt flytta dit där de kan hitta tak över huvudet) gör att allt fler människor lever i små lägenheter. Bland annat den verkligheten gör det orimligt att ha en ordning som inte säkrar att en hyra får bidragstäckning endast en gång.


Wärnsberg är också den som drivit igenom att Uppsala kommuns arbetsmarknadsinsatser för människor som lever på försörjningsstöd kraftigt minskat. Det är ju någon annans ansvar, statens....


Det är bedrövligt att vi ska behöva ledas av vänsterkrafter fram till 2018. Det är ett högt pris som Uppsalaborna får betala för detta meseri. Även inom en kommun behövs bra ordning och reda, inte bara inom en familj!


Håkan Holmberg, UNT, efterlyser politiker som kommenterar "Soldiers of Odin". Undrar om han tycker att avslutet i min debattartikel, som nyligen publicerades i Dagens Samhälle, berör frågan...
http://mobil.unt.se/uppland/uppsala/strid-om-ansvar-for-svarta-hyror-4189814.aspx

http://mobil.unt.se/ledare/prova-lagen-om-olovlig-karverksamhet-4189736.aspx
http://www.dagenssamhalle.se/debatt/vald-i-parallellsamhaellen-far-aldrig-accepteras-24132
http://www.sydsvenskan.se/sverige/ministern-vill-prova-varje-ebo-fall/Inga kommentarer:

Skicka en kommentar