söndag 3 april 2016

Trivsamt och bra servicegrad

Attraktivt
Vissa gör en sak av att Uppsala är "den fjärde största staden" i Sverige bland små storstäder ur ett internationellt perspektiv. "Fjärde" är inte ens pallplats! Det känns inte som något särskilt att lyfta fram men visst är det väldigt positivt att Uppsala stad utvecklas till en allt attraktivare storstad med ständigt liv och rörelse. Med allt attraktivare nöjes och kulturliv. Inte minst allt fler riktigt bra restauranger. Men visst är det häftigare att Uppsala är Sveriges största landsbygdskommun, om man räknar antal invånare som bor utanför centralorten. Sveriges största landsbygdskommun som även har en storstad med stor internationell prägel. En kommun som har två av världens främsta universitet, ett imponerande akademiskt sjukhus, många företagare i framtidsbranscher och som ligger väldigt nära till Arlanda och resten av världen.

I undersökning efter undersökning uppskattar Uppsalaborna och besökare att staden också bjuder på en grön inramning. Om det som värderas så högt ska respekteras är det oklokt att förtäta allt för hysteriskt. "Bara" för att bostadsbristen är stor ska väl inte det behöva innebära att Uppsalaborna ska behöva köpa en befolkningsutveckling som helt förstör de gröna värden som värderas så högt? Det tycker inte Centerpartiet i Uppsala.

Både för att Uppsala centralort ska kunna växa attraktivt och för att ge den stora landsbygdsbefolkningen en bättre närservice vill Centerpartiet i Uppsala satsa på att förstärka några av våra kransorter i väst, norr och öst. I en kommun som är 10 gånger så stor som Stockholm och där 50.000 av kommunens invånare bor utanför centralorten i denna stora kommun är det en smart och dessutom miljövänlig väg framåt. Hur kommer det sig att det bara Centerpartiet i Uppsala som har en tydlig politik som innebär en sådan attraktiv ock klimatsmart utveckling för alla Uppsalabor. Ska Uppsalabornas bästa eller byggherrarnas kortsiktiga intressen styra. Centerpartiet i Uppsala ser gärna att fler partier ansluter sig till vår önskade plan framåt för hur Uppsala ska växa.
http://mobil.unt.se/ledare/uppsala-finns-ocksa-utanfor-stadsgransen-4176910.aspx

I en attraktiv kommun accepteras inte heller en "låt gå" kultur! Vi måste entydigt stå upp för vår värdegrund och lag och ordning måste säkerställas! Lagarna och reglerna är demokratiskt skapade. Individers frihet, demokrati och jämlikhet är värt att försvara och kämpa för. Bara vi själva kan ta ansvar för att just vårt närsamhälle utvecklas positivt. Jag kämpar för det! Jag vågar stå upp för vår värdegrund! Gör du?
http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/lat-ga-samhallet-skapar-inte-tolerans/Inga kommentarer:

Skicka en kommentar