lördag 23 april 2016

Handskakning

Tidernas förändringar
Visst kan vi vara överens om att det hänt mycket på jorden de senaste 400 år. Idag "firas" att det är 400 år sedan William Shakespear avled. Onekligen var han en produktiv och skicklig person. På fängslande sätt lyckades han skapa berättelser om kärlek, död och maktstrider som blivit odödliga. Hans berättelser blev helt enkelt så bra på att beskriva känslor och situationer som vi människor i alla tider brottats med. Gång efter gång har också regissörer runt om i världen gjort moderna tolkningar av hans verk. Självklart har det bidragit till att han fortfarande "lever" ibland oss. Om han levt idag kanske han skulle kallas Ville Shaky.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/William_Shakespeare

Sociala symboler
Har dina föräldrar lärt dig att ta seden dit du kommer? Om vi leker med tanken att du hemma hos dig själv lägger fötterna på bordet. Skulle du göra det om du blir hembjuden till en arbetskompis? Knappast. Om du gör så, tror du att du blir ditbjuden igen? Hur svårt kan det va att förstå att det är viktigt att ta seden dit man kommer. Om man nu kommit till ett jämlikt samhälle där vi jämlikt hälsar på varandra, är det ok att vägra att hälsa på motsatt kön? Ja, varför inte MEN den personen ska helt vara diskvalificerad från offentliga uppdrag eller anställningar. Den bör inte heller få några försörjningsstöd eftersom personen, oavsett skäl, kraftigt begränsar sina möjligheter att bli självförsörjande. Tove Lifvendahl problematiserar bra runt handslagsfrågan i bifogad ledare.
http://www.svd.se/ett-handslag-kan-betyda-sa-mycket/om/ledare

Hur mycket elände och hur mycket pengar har Tony Blairs stöd till invasionen av Irak kostat dig och dina barn? Massor! Utan den av Busch/Cheney samt Blair kraftigt stöttade invasionen, mot hela övriga världens länder representerade i FNs hållning, hade inte dagens flyktingsituation varit så omfattande. ISIS hade sannolikt endast varit en mycket marginell terroristverksamhet. Blair han kan le och skaka hand han. Som han skakar händer. Ogenerat gör han det gång efter gång även med diktatorer. Gör han det för att försöka stimulera till mer mänskliga rättigheter? Nej, nej, nej.... Han har ju gjort sin politiska gärning, främst invasionen av Irak (som han nyligen bad om ursäkt för...) och nu ska familjens skattkista fyllas maximalt utifrån de kontaktuppgifter han samlat i mobilen under tiden som Storbritanniens premiärminister. Han tar bra betalt för sina råd till diktatorn i bifogad artikel. Suck. Han får väl också massor av arvoden från militärindustrin som tjänat och tjänar enorma pengar på det tragiska som har hänt och händer i Mellanöstern. Ville Shaky har flera berättelser som beskriver många varianter av maktmänniskor och deras generella personlighetsgrad. Nu ska jag till Leos lekland och skaka hand med föräldrar till dotterns klasskompisar.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3554478/Tony-Blair-s-5million-deal-despot-Leaked-documents-lay-bare-ex-PM-s-greed.html


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar