tisdag 19 april 2016

Guldålder

Fira dem som förtjänar det
Det gäller att ta vara på livets möjligheter att fira. Livets resa är för de allra flesta full av toppar och dalar. Dalarna gäller det att ta sig ur så snabbt som möjligt. Topparna gäller det att förlänga och fira ordentligt. Framgång kan aldrig underskattas. Det är bara tack vare framgångsrika företagare, vetenskapshens, politiker, konstnärer, idrottare, yrkesskickliga osv som vi säkrar ett starkt och möjligt framgångsrikt samhälle för alla. Alla chanser som finns att glädjas över andras framgångar ska tas. Det stärker "vi-känslan". En plats representerar i bästa fall starka positiva känslor för dem som bor där. Platsen har sitt värde men utan tvekan är det som främst avgör en plats attraktion dess invånare. I takt med att vi får allt fler invånare som vågar vilja, som vågar sticka ut och som orkar slita för att försöka nå framgångar inom sitt område, desto mer attraktivt blir ett lokalsamhälle. Vi kan väl vara överens om att en bra danskväll främst handlar om vilka man dansade och pratade med, inte vilken lokal man var i.
Svenska mästare
Återigen har Uppsala tagit hem värdefulla och eftertraktade mästerskapstitlar. Den imponerande idrottsklubben Fyrisfjädern, Badminton, har återigen matchat duktiga spelare till stora framgångar. Mattias Borg var en av stjärnorna som levererade. Badminton är en svår och mycket fysiskt krävande idrott. Konkurrensen är stenhård. När jag satt i styrelsen för Ericssons bolag i Indonesien besökte jag en badmintonturnering och förstod varför de hör till de bästa i världen. Kultur och hård smart träning ger resultat. Fyrisfjädern har en badmintonkultur som ger positiva resultat. När jag var och besökte Fyrisfjädern för ett par månader sedan och tränade med några av deras imponerande spelare hade jag träningsvärk i över en vecka som minne.. STORT grattis till Fyrisfjäderns svenska mästare och till klubbens ledning som gör ett återkommande imponerande arbete. En del av mina barns uppfostran har varit och är att starkt förankra känslan av att "jag kan, jag vill och jag vågar" kopplat till ambitioner som lockar. På toppen av det en stor portion diciplinerad "träning, träning, träning, träning och åter träning". Så enkelt är framgångsreceptet...
http://www.unt.se/sport/stjarnans-skona-guldrevansch-4193879.aspx
Jacke Sjödin
Jacke Sjödin fyller 50 år idag. Han är en mycket uppskattad underhållare i Uppsala, och säkerligen även i andra orter. Med stort engagemang, klurighet, snabbhet och humor lyckas han löpande kåsera på ett mycket uppskattat sätt. Hans tal bjuder oftast på många skratt. Hans humoristiska och vassa "penna" är guld värd i ett allt attraktivare Uppsala.


Jacke tillhör ett härligt lag, i det finns inget obehag.
Idag blåser vi i trumpet, vi vet hur mycket du slet.
Framgång kommer inte gratis, den måste sättas och vårdas som en potatis.
Visst bjuder ett liv med allt fler år på att många tappar hår.
Men livet blir mest gott om man längs vägen glädje sått.
Fira ordentligt och njut. Kanske genom att ge Kaplan en strut.
Grattis och hurra! Att du bor i Uppsala är bra. Av dina rim och låtar blir man ofta gla.
http://www.unt.se/jacke-sjodin/
http://www.allehanda.se/allmant/angermanland/jacke-sjodin-att-aldras-med-obehag


Johan Ståhl
Världskändisen och en fantastisk illusionist/trollkarl Johan Ståhl bjuder denna vecka Uppsalabor och besökare på några dagar i magins och humorns tecken. Ett lokalt engagemang av en världsartist som är guld värt för oss som lever i Uppsala och för de som under dessa dagar besöker oss. Vem sympatiserar inte med John Cleese och vill bidra till att han ska klara av att betala alla sina underhållskostnader till tidigare fruar? ; ). Cleese var en av de komiker som pappa gillade skarpt. Måste erkänna att vi inte alltid delade humor. "Silly walk" gillade han mycket. Den var ok för mig men inte någon riktig höjdare. "Smaken är som baken", visst är det härligt!
http://www.unt.se/kultur-noje/sex-dagar-av-magi-och-komik-4194167.aspx
http://uppsalamagicandcomedy.se/
http://www.gp.se/n%C3%B6je/john-cleese-rasar-mot-det-svenska-hotellet-1.191809
https://www.youtube.com/watch?v=iV2ViNJFZC8Inga kommentarer:

Skicka en kommentar