tisdag 29 december 2015

2016

Ett turbulent 2015 närmar sig sitt slut. Ett nytt spännande år väntar inom kort. I det lilla kan vi påverka mycket. I det stora är vi små brickor i spel som spelas främst bland världens ledande kapitalister och stater. Personligen tänker jag fortsätta att utveckla min förmåga att omsätta närsamhällens behov till konkreta politiska förslag. Jag ska också fortsätta att bidra till att Uppsalas näringsliv utvecklas bättre. Främst ska jag fortsätta utveckla min förmåga att vara en bra medmänniska, särskilt i mina relationer till nära och kära. Även 2016 kommer att bli turbulent. Inte minst i Uppsala.

Politik
2016 blir ytterligare ett skitår där inte nödvändiga effektiviseringar och reformer startas samt genomförs som kan rädda svensk generell välfärd. Uppsalas ekonomi blir allt svagare. SD blir steg för steg ett parti som hanteras som t ex Vänstern och Fi. Folkvandringarna fortsätter att bjuda på stora utmaningar och inom EU fortsätter spelet om att undvika Svartepetter. Även Norge gör vad det kan för att undvika Svartepetter. Folkvandringsutmaningarna i Tyskland försvagar Merkel kraftigt under 2016. Storbritanniens ställningstagande till EU skickar chockvågor inom unionen och påverkar dess grundvalar kraftigt. Putin fortsätter att bidra till en otryggare värld och i Asien ökar de militära spänningarna mellan Kina och flera andra asiatiska länder. Konflikterna i Mellanöstern fortsätter. Ismails och Isaks arvingar, i olika förpackningar, kan helt enkelt inte leva i fred tillsammans. USA får sin första kvinnliga president, Clinton den andre. Trots att Bernie Sanders gång efter gång vinner de demokratiska väljarnas sympatier i "public polls" rapporterar media Clinton som debattsegrare....Afrika utvecklas väl då övriga kontinenter har fullt upp med sig själva. Även näringslivet utvecklas ok på grund av alla billiga pengar och allt fler skuldtyngda medelklassare i världen. S, MP och V klarar inte av att kraftigt effektivisera kommunen. Deras ledande politiker planerar väl att lämna Uppsala..... Håll i hatten!

http://m.gp.se/nyheter/varlden/1.2939674-valfardsstaten-under-press?utm_source=m.facebook.com&utm_medium=referral&utm_campaign=redirect
http://m.gp.se/nyheter/ledare/1.2937913--sverige-behover-omvandlas-till-invandrarland-
https://hejahanif.se/2015/12/25/den-evige-invandraren/
http://theeconomiccollapseblog.com/archives/58-facts-about-the-u-s-economy-from-2015-that-are-almost-too-crazy-to-believe
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22012475.ab
http://www.dn.se/nyheter/varlden/bred-koalition-foreslas-i-spanien/
http://www.svd.se/m-tar-over-med-sds-hjalp--partiledningen-bakom
http://www.unt.se/uppland/uppsala/uppsalabo-sa-stor-ar-din-skuld-4031174.aspx
http://www.unt.se/uppland/uppsala/tomtarnas-kopfest-ar-slut-4029656.aspx

Näringslivsutveckling
Den tekniska utvecklingen går allt fortare och bjuder på enorma nya affärsmöjligheter. Många nya företag växer så de knakar och skapar stora aktieägarvärden. Särskilt företag som utnyttjar hävstångslogiken inom informationsbranschen och nanoteknologin. Politikens oförmåga skapar 
enorma "vilda västern" möjligheter, inte minst inom flyktingmarknaden, men självklart utgör politikens instabilitet också stora affärsrisker. Den tidigare förhatliga inflationen ses nu som desperat önskvärd för att försöka trolla bort skuldbördor.... Uppsalapersonligheter som Maria Strömme (Disruptive materials), Niklas Zennström (Skype/Atomico), Sebastian Siemiatkowski (Klarna) och Ehsan Nasari (Populate) visar vägen mot framtidens alla möjligheter. Härliga personligheter med norskt, svenskt, polskt och iranskt påbrå. Vilken affärsidé ska du försöka förverkliga?
http://www.va.se/nyheter/2015/10/23/nano/
http://digital.di.se/artikel/svenska-techprofiler-investerar-i-reseapp
http://computersweden.idg.se/2.2683/1.474789/klarnagrundarens-klassresa

Miljö och klimatutveckling
De städer som jobbar smart, bland annat respektfullt tillsammans med stadens största arbetsgivare, kommer att allt bättre bidra till en helt nödvändig samhällsomställning. Särskilt kinesiska och Amerikanska städer växlar upp sitt gröna engagemang. Tyvärr kommer Uppsalas förmåga att fortsätta vara ett grönt föredöme kraftigt försvagas på grund av en usel ekonomi. En positiv grön väg framåt förutsätter god ekonomisk hushållning inom en kommun. Det var inte smart av MP, V och S att trots kraftiga protester från bland annat C till exempel investera i dyra egna vindkraftverk. Det hade självklart varit smartare att köpa grön el på marknaden istället.
https://www.uppsala.se/klimatprotokollet

Nu är det svårare än kanske någonsin att vara politiker. För att vi ska klara av att fatta kloka beslut nu, som leder mot en ljus framtid, krävs fler och även nya folkrepresentanter. Nu är kunskap, erfarenheter och visioner viktigare än det varit på länge. Det är trist att nästa kommunval äger rum först 2018. Jag tycker Uppsalaborna förtjänar en klokare förvaltning och utveckling av kommunen. 

I din och min microvärld kan 2016 fyllas med mycket positivt. Låt oss göra det! Tick, tack, tick, tack... Klockan går. Livet är kort. Fyll det med ständig personlig utveckling, upplevelser och många positiva möten med andra nyfikna människor. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar