I vilken värld vill vi leva?
Lagom till Europavalet blir integritetsfrågorna upplyfta på medias dagordningar igen. Det är bra. Likt luft som är giftig men som du inte ser är det lika farligt och destruktivt att leva i ett samhälle där allt vi gör och som kan följas via nätet eller via alla övervakningskameror helt eliminerar den personliga integriteten. Jag kan inte se hur det kan rättfärdigas av människor som med trovärdighet säger sig vara demokrater. Visst ska vi jaga terrorister och brottslingar men det går att göra utan att massbevaka alla människor. Återigen vet du inte vem som kommer åt informationen och till vad de tänker använda den till. Det finns gott om hackare som tar sig in i väldigt "säkra" datamiljöer. Inte minst i Uppsala hade vi en då elva årig kille som bröt sig in i USAs säkerhetsorgans system för att få tillfredställelsen att han kunde göra det.... Hur rädda vill vi att människor i så kallade fria länder ska vara för stater, organiserad brottslighet etc? Gör om! Gör rätt!
http://www.unt.se/ledare/utlanningar---det-ar-vi-2463404.aspx
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/obama-den-hemlige/
http://www.dn.se/ekonomi/snowdens-overgivna-flickvan-saknar-kompass/
http://www.dn.se/ekonomi/skillnaderna-mellan-svensk-och-amerikansk-overvakning/
Symbolhandlingar
Hur lyckas vi bättre med integrationen i Sveriges alla kommuner? Finns många sätt att göra det bättre än idag. Jag hoppas att de nya greppen blir mer än symbolpolitik med utflyttning av verksamheter från innerstad till ytterområden. Den viktigaste frågan för all verksamhet är hur man bygger upp tillräckligt bra kompetens inom en verksamhet. En viktig del av kompetensförsörjningen är var man förlägger sina arbetsplatser. Vi får se om kompetensen att driva diskrimineringsfrågor förbättras när myndigheten utlokaliseras från centrala Stockholm till Rinkeby eller Tensta. Vad tror du?
http://www.unt.se/ledare/tensta-eller-rinkeby-2461630.aspx
För snälla?
Hörde ett samtal mellan Glen Hysén och en annan föredetta duktig fotbollsspelare om varför svensk fotboll inte är tillräckligt framgångsrik idag. Förhoppningarna var stora att Zlataneffekten skulle bidra till att vi nu borde ha många fler duktiga och ambitiösa fotbollsspelare att välja bland och särskilt forwards. Vad blev deras centrala problembild? Jo att svenskt ledarskap är för mesigt. Om man ska nå världsklass krävs ett betydligt hårdare och krävande ledarskap än vad de anser att vi har idag. Håller du med. Är ledarskapet i Sverige för mesigt för att klara internationell framgång även framöver?
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/sportbladetlive/fotbolllive/landslagetlive/
tisdag 11 juni 2013
Rädsla, integration & ledarskap
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar