tisdag 4 juni 2013

Alliansens framtid & grannfejd

Allianströtta?
Har en majoritet av svenska folket tröttnat på Alliansen? Klarar Alliansen, på riksnivå, att vinna en majoritets förtroende att fortsätta leda Sverige under mycket svåra och föränderliga tider? Hur ska riksAlliansen klara av att vända den dåliga opinionen när man regerar i en komplex minoritetsregering där två av regeringspartierna kämpar för riksöverlevnad? Ett problem är tyvärr att det är lättare att komma med löften när man är i opposition eftersom de inte får sina kort och utspel synade förrän de eventuellt hamnar vid makten. Krasst, och med försök till objektiv betraktelse av läget, kan jag inte se vad en vänstervriden och komplex opposition kan göra bättre för att Sverige i sin helhet ska utvecklas bättre. Kan du se det? Socialdemokraterna är fortsatt, och kommer att förbli, för små för att själva leda Sverige i en minoritetsregering och den praktiska komplexiteten att få S och MP att samregera ska inte underskattas.
http://www.di.se/#!/artiklar/2013/6/4/scb-egen-majoritet-for-rodgrona/
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/moderaterna-backar-i-scb-matning_8236894.svd
http://www.dn.se/nyheter/politik/moderaterna-rasar-i-scbs-halvarsmatning
http://www.dn.se/nyheter/politik/kriserna-forfoljer-annie-loof

Om vissa partier ska vända trenden och om Alliansen ska ha en chans att vinna valet på riksnivå börjar det bli hög tid för förändringar. För att framgångsrikt leda förändringar måste man möta människor där de står. Det är ett hårt och krävande arbete som kräver ständig närvaro. Det kommer inte att räcka att sticka huvudet i sanden och hoppas att det vänder av sig själv......

Danskarna åter trötta på svenskarna
I dagens DN kan man i kulturdelen läsa en intressant artikel skriven av Dennis Normark (dansk). Han sägs företräda många danskar som tycker att den svenska jämställdhetsdebatten och praktiska politiska implementationen gått för långt och spårat ur. Bland annat skriver han "ni har lyckats avgränsa mäns sexualitet som farlig, sämre och mer primitiv än kvinnors genom att reducera dem till förhistoriska neandertalare till den grad att vni själva tror på det"......"Svenska kvinnor, ni har vunnit så in i helvete och i dag är det ni som är förtryckarna....." o s v. Ord och inga visor så att säga. En gång tidigare har jag tagit del av att danskarna på allvar lagt sig i svensk inrikespolitik. För typ 15-20 år sedan annonserade Danske folkparti med helsidor i svenska dagstidningar om att svensk invandringspolitik var vansinnig. Uppenbarligen påverkar svensk politik danskarna eftersom de bryr sig. Jämställdhetsarbetet har mycket mer att uträtta. Inte minst kopplat till invandringen och att många kvinnor som kommer från vissa kulturer har en lång väg kvar innan de har samma självklara rättigheter och möjligheter som män. Vad tycker du om att danskarna lägger sig i svensk politik och samhällsutveckling?
http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/kare-svenskere

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar