En vinnare
Hur blir man en vinnare? Det är enkelt. Du sätter ett tydligt mål, jobbar mycket hårdare än alla andra för att nå målet och hoppas att din kropp och mentala kraft orkar. De flesta sätter inte ambitiösa mål. Bland dem som sätter ambitiösa mål orkar de flesta inte lägga all tid som krävs. Av de väldigt få som kommer igenom allt slit mot framgången drabbas ett stort antal av kropps eller familjeproblem som gör att förstaplatsen aldrig uppnås. För de allra flesta är det ett enormt slit som leder mot framgång.
Helt klart är att de allra flesta som nyttjar finansiella rådgivare skulle tjäna mycket mer på att själva långsiktigt placera sina pengar. År efter år har apor som ad-hoc kastat pil på börslistor levererat bättre placeringsavkastning än svindyra värdepappersförvaltare och börsindex. Möjligen har de som jobbat inom finansmarknaden varit de enda arbetande där alla blivit vinnare genom att ersättningarna för att förvalta andras pengar, och som sagt år efter år sämre än en apas omedvetna val, varit och är sjukt högt. Förvalta dina egna pengar! Det tror jag är ett bra beslut.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/26/forskare-aktieanalytiker-samsta-prognosmakarna/
Svenskt i topp
Nyligen rankade BBC historiens största misstag. Att hamna högt på just denna lista kan knappast ses som något positivt. Möjligen om man drog lärdom av sitt misstag och därefter kompenserade med stordåd. Den som toppar listan är den föredetta svenske kungen Gustav 2 Adolf. Hans misstag kostade honom livet. Svårt att lära något själv av ett liknande misstag. Men han har än idag en bakelse uppkallad efter sig! Räkna inte med att få en bakelse uppkallad efter dig. Satsa på säker arbetsutrustning. Det tror jag är ett bra beslut.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/historiens-storsta-misstag_8270570.svd
Fri konkurrens
Om vi kan undvika att döda varandra och om vi fördelar välståndet så att människors minimistandard är ok samt säkerställer alla invånares möjlighet att genomföra klassresor då är den fria marknadsekonomin oslagbar. Jag hoppas USA och Europa snart hittar en positiv och gemensam väg framåt. Kina måste balanseras och det är bara en västvärld som inte helt faller samman som kan matcha den gigantiska drake som vaknat efter många års sömn. Hundratals miljoner kineser jobbar hårdare i skolbänkar och på arbetsplatser än Européerna. Det ger resultat.
http://www.dn.se/ledare/kolumner/peter-wolodarski-goda-nyheter-mitt-i-allt-elande/
Varför till Sverige?
Visst lever vi i ett underbart land trots att vi redan går mot mörkare tider. Tydliga mål, gärna gemensamma övergripande mål, gemensamma grundvärderingar och hårt arbete är en bra soppa för att ett lag ska nå framgångar. Den geografi som kallas Sverige får en allt mer blandad befolkning. Om vi klarar av integrationen betydligt bättre än hittills kan det bli mycket bra. Lagets ledare måste dock fatta att man aktivt måste jobba med att upprätthålla eller skapa de gemensamma målbilderna, grundvärderingarna och en vardag där alla som kan bidrar och inte lever på bidrag. Hur svårt kan det vara? Vad är det som lockar ensamkommande just till Sverige av alla möjliga länder att försöka få asyl i? Varför tror du att t ex ensamkommande hela vägen från Afganistan tar sig till just Sverige när det är gott om andra länder som passeras på vägen? Det är knappast 6 månads mörker och relativa kyla som drar. Är det ett bra beslut av Migrationsverket att försöka åldersbestämma människor som kommer till Sverige och som önskar omhändertagande? Skulle det inte kunna vara intressant att alla som vill får komma till Sverige om de går med på att bo 10 år på avbefolkningsorter med uppdraget att väcka dessa samhällen och föra dem mot välståndets topp....... Är det möjligt? Alla måste väl få bo i storstäderna.........
http://www.dn.se/nyheter/sverige/osakra-metoder-avgor-de-ungas-alder/
söndag 23 juni 2013
Dåliga beslut & finns ljus i Europamörkret?
Etiketter:
apor,
arbete,
avbefolkning,
avgifter,
död,
Ensamkommande flyktingbarn,
europa,
frihandel,
förvaltare,
grundvärderingar,
Migrationsverket,
Misstag,
mål,
mörker,
samarbete,
Sverige,
välstånd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar