söndag 18 februari 2024

Utvisa

Ett stort eget ansvar

Kombinationer av partier som styr tillsammans har mer eller mindre betydelse. Helt klart är att den nuvarande regeringen äntligen slutar tramsa med invandrade grovt kriminella. Bäst av allt är om de utvisas direkt om de döms för grova brott. Inte minst nu när våra fängelser är överfulla. Nedan grovt kriminella borde för länge sedan ha skickats tillbaka till Uganda. Att det inte gjorts har drabbat många människor i Sverige oacceptabelt illa. Det egna ansvaret är stort för alla i Sverige. Om en invandrare beter sig så vidrigt som Kitutu får han och hans likar ta konsekvenserna av det och utvisas. Om det blir känt att det rättvist fungerar så kommer också brottsoffren bli färre. Det är inte synd om personer som Kitutu om han utvisas. Han har sig själv att skylla. 

Gängledaren Geofrey Kitutu har bott i Sverige i 34 år – och gång på gång dömts för grova brott inom den organiserade brottsligheten. Nu döms han på nytt för grov brottslighet och den här gången straffas han också med utvisning.”

https://www.expressen.se/nyheter/sverige/gangledaren-kitutu-utvisas/

Fängelserna är överfulla. Bra jobbat team Reinfeldt och team Löfvén. Den historiska domen över dessa personers insatser i Sverige blir hård. En vansinnig migrationspolitik har kostat massor. Jag hoppas att den nuvarande regeringen på allvar överväger att hyra fängelseplatser i länder som kan erbjuda fängelsetiden för väldigt mycket lägre kostnader än i Sverige. Just nu behöver vi dessutom fängelseplatser som inte finns. Allt fler västländer gör så. 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/kriminalvardens-akuta-kris-overfullt-pa-fangelserna



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar