tisdag 13 februari 2024

Utan lojalitet ingen styrka

Lojal mot det svenska samhällskontraktet

Varje grupp måste lyckas skapa en lojalitet till varandra och en gemensam gruppambition. Utan rimlig lojalitet till den grupp man är en del av går det inte att skapa framgångar. 

Oavsett om man är född in i ett särskilt samhälle, eller av andra skäl blivit en del av ett nytt samhälle, är det rimligt att ta seden dit man kommit som utgångsläge. Därifrån kan man försöka påverka mot de förändringar man önskar. I Sverige gäller de demokratiskt fastställda lagar och regler oss alla jämlikt. 

Lojalitet skapas inte av sig själv utan måste byggas. Det är mycket viktigt att en mycket bättre integrationspolitik i landet Sverige inkluderar metoder som bidrar till att känna lojalitet till just vårt unika samhällsbygge. Att få alla att känna lojalitet till just vårt gemensamma samhälle är en utopi men viktigt att bättre försöka åstadkomma. 

Linda Jerneck, Expressen, skriver läsvärt om att vi bland annat måste skydda oss mot invandring som både är illojal i sitt uppsåt och som definitivt inte kommer att bli lojala delar av vårt unika samhälle Sverige.

Mot den bakgrunden är det ännu mer imponerande att Migrationsverkets ledning i dag känner sig säker på att spionparets asylansökan hanterades fläckfritt. Bevare oss från en myndighet med så skadliga attitydproblem.”

Det fria Sverige och vårt mycket generösa samhällskontrakt skapar goda förutsättningar för att bygga en stark lojalitet till vårt gemensamma. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar