söndag 16 februari 2020

Problemskapare

Ansvarsutkrävande
Regeringen och dess samarbetspartners fortsätter att visa att de inte förstår de budskap som allt fler ledande politiker vittnar om från den verkliga världen. Den verkliga världen är i kommuner och i regioner. Och de tycks inte heller förstå det starka sambandet mellan fortsatt migrationsmissbruk och ökad brottslighet.

Sveriges medborgare, och alla som nu har fått rätt att leva i Sverige, är torsk på regeringens fortsatta misskötsel av migrationspolitiken. Tillsammans med sina januarikompisar driver regeringen en mycket ansvarslös politik som fortsätter att göda Sverige med sociala- och ekonomiska problem. Expressens ledare uttrycker det tydligt i bifogad artikel. En naiv dröm får bli att det nya ledarskapet för V som stundar bidrar till att fälla regeringen innan sommaren 2020 är över. Och inte minst i Uppsala växer de sociala problemen så ”det knakar”. Och behovet av att bryta offentliga enheters stuprörstänkande är stort. Regeringens främsta problemskapare är Miljöpartiet. Det är obegripligt att inte sossarna sparkar ut dem ifrån regeringen.

”Bara runt en fjärdedel av alla asylsökande får numera ja på sin ansökan. Det är en dramatisk minskning sedan Syrienkriget rasade som värst, då en majoritet av alla asylansökningar beviljades.”

”Det är tydiga signaler om att asylsystemet används på ett sätt som det inte var tänkt.”

”Varför söker sig då dessa grupper till Sverige när de vet att de kommer att få avslag? Skälen kan vara många. I en del fall kan syftet vara att ägna sig åt brottslighet, som i fallet med de georgiska stöldligorna. Men oftare handlar det antagligen om att man ser en chans att kunna jobba svart - eller vitt via ett spårbyte på plats i Sverige. Enligt en färsk rapport återvänder färre än hälften av alla asylsökande som har fått avslag frivilligt.”

”Antalet asylsökande väntas öka till omkring 23 000 under 2020.”

”Möjligheten att ta fram en sådan lista har funnits inom EU sedan år 2013, men Sverige har fram tills nu valt att avstå.”


”Det är en oförsvarlig senfärdighet. Regeringen avstår dessutom från en rad andra möjligheter som det aktuella EU-direktivet ger - att exempelvis snabbavvisa när en asylsökande har lämnat oriktigt uppgifter i ”ond tro” eller kastat sina ID-handlingar. Ovanpå detta aviserar januaripartierna att de vill underlätta för spårbyten, något som skulle göra Sverige till ett ännu mera attraktivt land att söka asyl i för den som saknar skyddsskäl. Det är onekligen intressant att en rödgrönalare  regering medvetet medverkar till att undergräva asylsystemets legitimitet.”
https://www.expressen.se/ledare/missbruket-av-det-svenska-asylsystemet-fortsatter-/

Att Socialdemokraterna inte sparkar ut MP ur regeringen är nog inte så konstigt. Lena Melin är verkligheten på spåren i bifogad ledarartikel i Aftonbladet. Precis som Malcom K nedan konstaterar har allt för många av dagens politiker egennytta i fokus. Löfven vill bo kvar i Sagerska huset så länge som möjligt. Och glassa runt i statsplanet på statsbesök efter statsbesök. Du vet väl att Löfvén aldrig hade varit kommunal, landstings eller riksdagspolitiker innan han blev riksdagsledamot och statsminister? Så är det. När kortsiktiga intressen får styra blir mycket fel. I synnerhet om man förväntas agera för många invånares bästa.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/K37rre/lofvens-taktik-gick-kappratt-at-helvete?fbclid=IwAR1Us-fTwoiCVKXIlWU0xLxi9eQnjfhjWNMzntTzmHQBwmT13ivkUbVh0MU
Dagens besvikelse
Alla rikspolitiker som inte vill fatta att den misslyckade migrations- och integrationspolitiken också slår mot bostadsmarknaden. Den slår på många sätt. Det blir naturligt brist på bostäder när befolkningen kraftigt ökar under kort tid. I synnerhet i ett genomreglerat land som Sverige skapar det stora utbudsproblem. Svenska byggregler driver också kostnaderna för bostäder vilket innebär att alla skattebetalare får täcka upp massor av hyreskostnader som allt fler fattiga inte har råd med. EBO driver på extrem trångboddhet som både förstärker redan besvärande utanförskapsproblem. Och hur bra studiemiljö tror du invandrade barn får i dessa extremt trånga bostadsmiljöer? Och visst förstår du att i kristider som nu försämras vår generella förmåga att hjälpa människor som saknar förmåga att ordna eget boende. Miljöpartiet har de senaste 5 åren ansvarat för Sveriges bostadspolitik. MP och dess ministrar bär mest ansvar för svensk misslyckad migrations- och bostadspolitik. Jag kan inte förstå hur man kan rösta på ett parti som så framgångsrikt lyckas förstöra så mycket för oss svenskar. Det är nog en del av deras tillväxtfientliga politik. De vill ju att vi ska leva supertätt. Nu måste staten på egen räkning bygga ”fattigbostäder”. Staten får sopa upp den misslyckade ”soppa” de lagat till!
https://www.svtplay.se/video/25556016/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-21-de-nya-hemlosa?start=auto
https://mobil.unt.se/ledare/ratten-till-bostad-satt-pa-undantag-i-sverige-5514373.aspx

Dagens stjärna 
Malcom Kyeyune. I den politiska ”broiler-epoken” har politik blivit en karriär. Och ett karriärsystem där arvoden och titlar är starkare drivkrafter än att göra stor nytta för de invånare man ska tjäna. Invånarna har blivit ett medel för egna intressen istället för att invånarnas intressen är drivkraften för engagemanget.

”Det är bara ett skämt att hävda att denna utveckling var nödvändig för att ”säkra kompetensen”. Ren girighet är inte heller en tillräcklig förklaring. För tjugofem år sedan var människor villiga att acceptera helt ”vanliga” löner för att arbeta som politiker. Idag är denna idé så absurd att folk kommer snegla på dig konstigt om du föreslår något så dumt. Vad har ändrats under tiden? Svaret är nog till en stor del att vi i västvärlden helt avvecklat alla idéer om det gemensamma. Det var acceptabelt att tjäna lite mer än en gymnasielärare på 1990-talet, därför att du gjorde något som var viktigt, du bidrog till någonting större än dig själv. Ta termen ”landsfader”; att kalla en politiker för något sådant är ju att göra det klart att denna politiker har en helt icke-ekonomisk relation till sitt folk och sitt land. Föräldrar är nämligen sällan nyttomaximerande, ”upplyst egoistiska” ekonomiska varelser, tack och lov.”
”Vi har gått från ett samhälle som såg icke-ekonomiska, mänskliga relationer som något som hade ett faktiskt värde i sig, till ett samhälle som gör allt för att förneka att människan faktiskt behöver något sådant.”
”Problemet idag är inte att vi har politiker som har höga löner. Problemet är att vi har politiker som inte ens har förmågan att föreställa sig att deras föregångare faktiskt tyckte att det var intressant att vara politiker innan lönerna blev så här höga. Där har vi en fattigdom inga löneförhöjningar i världen kommer hjälpa dem ur.”
https://www.gp.se/ledare/varför-har-politikerna-blivit-så-rika-1.24006029

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar