tisdag 27 november 2018

Separationer

Mot något nytt efter skilsmässa
En separation kan vara något positivt om det innebär att två parter som bråkat och saknat gemensamma intressen går separata vägar. För barn som tvingas leva mitt i en konflikt mellan föräldrar kan tveklöst barnens situation bli bättre efter en skilsmässa. Nu är frågan hur det kommer att gå med skilsmässan mellan Storbritannien och EU. Separationen verkar vara fylld av politiska problem eftersom minister efter minister hoppar av den brittiska regeringen. Jag planerar ett besök till London i januari för att få en ordentlig känsla för vad som händer kopplat till BREXIT.

”Förre premiärministern David Cameron drev fram folkomröstningen i hopp om att kunna ena sitt parti i Europafrågan. Men resultatet har blivit att såväl Tories som landet är mer splittrat än någonsin.”

”Under valkampanjen utlovades britterna en framtid där London - inte Bryssel - skulle bestämma lagar och regler. Men resultatet verkar bli att Storbritannien måste fortsätta följa många EU-bestämmelser, men utan någon möjlighet att påverka dem.”

”De brittiska parlamentarikerna gör därför bäst i att godkänna det avtal som nu ligger på bordet. Det skulle innebära en övergångsperiod där dagens regler fortsätter att gälla efter det officiella EU-utträdet i mars nästa år. Då skulle Storbritannien och EU få relativt god tid på sig att förhandla fram ett avtal om sina framtida relationer.”


”"Inget avtal är bättre än ett dåligt avtal", har May upprepat som ett mantra. Till slut verkar hon ha insett att det inte är sant. Måtte de brittiska parlamentarikerna göra detsamma.”
https://www.expressen.se/ledare/britterna-far-inte-nagon-battre-deal-an-den-har/
Liberaler?
Johan Pehrsson, Gulan Avci, Robert Hannah, Mats Persson och Roger Haddad sägs vara L riksdagsledamöter som tydligt kämpar för att L ska vara med i Allianslaget. En intressant observation är att flera av dem har invandrarbakgrund och är ekonomer. Särskilt om man är ekonomiskt ansvarsfull vet man att vänstern inte bär på en ekonomisk politik som leder mot samhällsframgångar. Jag tycker den tidigare ledande L-profilen Eva Flyborg (Bl a tidigare näringspolitisk talesperson) uttrycker sin inställning mycket klokt: – Jag anser att vi skall göra allt vi kan för att se till att Alliansens politik är den som skall leda Sverige framöver. Vi är i stort behov av reformer på ett antal områden och varje dag det dröjer med regeringsbildningen är en förlorad dag för Sverige. Våra väljare förväntar sig allianspolitik, inte mer socialdemokratisk eller miljöpartistisk politik. Ulf Kristersson är min statsminister.

L och C har historiskt gjort flera försök att gå ihop. Det har misslyckats. Partikultur och kortsiktig egennytta står ivägen. Om L även nationellt sviker borgerligheten tycker jag L med fördel kan lägga ner och uppmana sina medlemmar att gå till C eller S istället. När det avgörande inom politiken inte längre handlar om sakpolitiken har det spårat ur. Om ett parti bara driver på kostnader utan att längre kraftigt verka för andra intäkter än höjda skatter är det ett vänsterorienterat parti. I Uppsala vet vi hur det är och skilsmässan är ett faktum. Snart vet vi vad som händer nationellt. Även skilda kan återförenas igen. I Uppsala är självklart L välkomna tillbaka till den borgerliga liberala kraften Alliansen när de trovärdigt är ett icke vänsterinriktat parti igen.
https://www.expressen.se/nyheter/kompromissen-om-lofven-kan-radda-liberalerna/

Dagens besvikelse
De som vill höja redan höga parkeringsavgifter och de som vill införa trängselavgifter istället för att utveckla Uppsala mer attraktivt. Attraktivt inkluderar framkomlighet även för bilister.

Den bilfientliga politiken måste upphöra i Uppsala. P-avgifterna är redan bland de högsta i landet! Nu har vänsterstyret till och med dyrare kantstensparkeringar än garageparkeringar per 24-timmar. Sjukt.

Det är helt fel med höjda P-avgifter och helt fel med trängselavgifter bara för att vänsterstyret bygger ut Uppsala på ett ansvarslöst och bilfientligt sätt. Jaga utsläpp och partiklar inte bilar. Bilar fyller viktiga behov för bl a:
- funktionshindrade
- Landsbygdsbor i behov av t ex kommunkontakt, sjukhusbesök och besök hos skattemyndigheten
- Företagare/hantverkare
- Dörr till dörr resenärer som får orimligt lång restid
- Småbarnsföräldrar som nye kan lita på tågen
- Turister

När vi istället bygger i hela kommunen och säkerställer bra mobilitetshus (parkeringshus med hyrcyklar och hyrbilar samt flexibla P -platser) kommer framkomligheten bli mycket bättre.
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=7097777

Dagens stjärna
Jenny Sonesson. Intressant ledarartikel som beskriver att det finns många sätt för att försvara liberala värden. Enfald är i de flesta fall ett oklokt sätt.
http://www.gp.se/ledare/sonesson-liberaler-bör-lyssna-på-hillary-clinton-1.11224981

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar