torsdag 29 november 2018

Det gemensamma närsamhället

Gemensam respektfull grund
Vi som gillar mångfald och olikheter har inga problem med att det finns en rad olika kulturer inom ett större samhälle som till exempel Uppsala. Samtidigt måste dessa kulturer verka utifrån en och samma respektfulla värdegrund som i en demokrati är skapad av folkrepresentanter. En värdegrund som i sin tydligaste form beskrivs genom de lagar vi har. Lagarna är uttryck för vad vi måste förhålla oss till. Lagarna säger vad vi inte får göra och anger konsekvenserna om vi ändå gör dem och i domstol blir fällda för brottet. Ett fungerande politiskt parti, med kraft att politikutveckla, har högt i tak men kräver respektfullhet. Även partier har sina egna kulturer som mer eller mindre förändras över tid. Oavsett i vilket sammanhang destruktiva gäng uppstår måste de tydligt motverkas. Allt annat urholkar vår demokrati och söndrar våra samhällen. Inte minst våra lagstiftande politiker har ett stort ansvar för att lagstiftningen bättre hänger med för att motverka att destruktiva krafter tar över.

Att du och jag tar ett aktivt ansvar för vårt lokala samhälles positiva utveckling är avgörande för att det ska bli verklighet. Inga andra kommer göra det åt oss. Med en kärleksfull, respektfull och tydligt rättskipande ingång i utvecklingen av vårt närsamhälle kan bryta expansionen av gängkriminalitet. Det brådskar.

”Det nya idag är att de maffialiknande gängen är mer flexibelt organiserade och har bättre möjligheter att värva nya unga rekryter i svenska utanförskapsområden. Inte heller detta borde förvåna någon. Mekanismerna är gamla.”

”Vid sidan av att få in fler människor med låga kvalifikationer på arbetsmarknaden och återupprätta en hållbar immigrationspolitik, är en omläggning av kriminalpolitiken helt central för att komma tillrätta med problemen. Maffiaboss ska inte vara något glamoröst i Sverige. Det ska vara ett svårt och jobbigt val av livsbana.”
http://www.gp.se/ledare/bostr%C3%B6m-n%C3%A4r-g%C3%A4ngen-tar-%C3%B6ver-1.11228380
Dagens besvikelse
Att vi fortfarande inte har en borgerligt inriktad regering som försöker driva nödvändig sakpolitik och nödvändiga reformer. När ”lekstuga” råder inom det politiska arbetet, och sakpolitiken inte får råda, då växer både politikerföraktet och partiernas legitimitet kraschar. Både i Uppsala och nationellt sålde sig M, C, KD och L som Allianspartier. Inte tillräckligt koordinerat nationellt men dock. Mitt främsta fokus är att tjäna dem jag företräder och att hålla ingångna vallöften. Det borde vara självklart för alla folkvalda. Det stora flertalet väljare röstar i allt större utsträckning utifrån sakpolitik som engagerar. Och i allt större utsträckning i protest mot det politiska etablissemanget.
https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/jan-bjorklund-det-ar-svarsmalt-for-lofven/
https://www.expressen.se/dinapengar/har-ar-politiken-lofven-och-loof-kan-enas-om/

Vi får se hur det går men om det i värsta fall blir vänsterstyre får vi sjukt nog ändå hoppas att politiken på många sätt blir i linje med väljarviljan. Makten före allt. Kopplingen till invånarna måste stärkas. Politiken lever allt mer sitt eget inåtvända liv och det duger inte om man som folkets företrädare ska tjäna dem bra. Gör om! Gör rätt!

”För S öppnar sig nu en eftertraktad möjlighet att bryta blockpolitiken. Det här är tillfället som Löfven har väntat på i flera år. Om S lyckas etablera ett budgetsamarbete med C och L är alliansen historia och risken för en ny borgerlig hegemoni med SD:s stöd är eliminerad. Från ett maktstrategiskt perspektiv är det därför fantastiska nyheter för S.”

Det skulle inte förvåna mig om de för makten nappar och att de tror att de inför nästa val kan ”offra” Löfvén och skylla på honom. Jag är långt ifrån imponerad av detta destruktiva politiska spel. För mig är demokratin viktig. Om man tycker det måste respekten för dem som röstat på ett parti och deras sakpolitik vara stor. Tycker du att det står i centrum?
https://www.expressen.se/ledare/sosse-sverige-har-blivit-ett-hogerland/

Dagens stjärnor
Mitt politiska sekreterarteam som starkt bidrog till Centerpartiet Uppsalas framgångar. Igår träffades samtliga. Förutom att ha trevligt ihop firade vi också vinnaren i en tävling vi hade.

Håkan Boström. Många mycket viktiga reflektioner i hans bifogade ledare. Situationen nationellt är svår. Sakpolitiken måste stå i fokus. I en regerings löpande arbete kan kampen mot inskränkthet och socialism ena alla partier som inte för en sådan politik. Vänstern bär inte på den sakpolitik eller de reformer som krävs för att svensk konkurrenskraft och attraktion ska säkras.

”Ur ett liberalt perspektiv är det förstås bättre att C och L driver en S-regering i liberal riktning än att partierna utan motkrav skulle låta Löfven sitta kvar. Det senare vore helt orimligt i ett läge där svenska folket valt den blåaste riksdagen på mannaminne.”
http://www.gp.se/ledare/ett-vanskligt-förhandlingsspel-1.11260904

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar