lördag 17 november 2018

Invånarrespekt

Sakfrågor i fokus
Maktkamper är inget nytt under solen. I alla tider och överallt finns de. Det är dock väldigt tråkigt när  politiska organisationer ägnar sig mer åt maktkamper än åt sakpolitiken. Idag har C Uppsala haft en stämma där en mycket komplicerad fråga lyftes på mötet trots att kretsstyrelse och kommunfullmäktigegruppen redan gjort ställningstaganden efter timmar av överväganden. Politik ska enligt mig handla om sakpolitik och att så mycket som möjligt leverera på vallöften. Så mycket som möjligt innebär till exempel att inte låta odemokratiskt fulspel att minska möjlig oppositionskraft. Tänk vad mycket bättre det politiska arbetet skulle bli om vi politiker alltid och självklart sätter invånarrespekten främst. För mig är inte det politiska arbetet en lek utan ett ansvarsfullt förtroendeuppdrag som ett partis främsta företrädare fått av just invånarna i allmänna val.

Widar Andersson ger ofta intressanta reflektioner i sina ledarartiklar och krönikor. Det är rörigt inom Uppsala kommun men ännu röriga inom Sveriges riksdag. Det som händer inom rikspolitiken är pinsamt och svårt att förstå för de flesta. I all den röra som vi bjuds på kanske det finns några som har en plan som handlar om mer än egennytta. Vad tror du? Det blir intressant att se om det uppstår någon öppning för att undvika ett extraval. Ett extraval kommer om möjligt ännu mer reducera invånarnas förtroende för politiken.
https://mobil.folkbladet.se/opinion/moderat-politik-utan-moderater-om5563685.aspx
Dagens kalkon
Liberalerna i Uppsala. Att efter femtio år svika sina politiska samarbetsparter och sina väljare är självklart illa. Men att ljuga för att försöka få bort ljuset från sitt svek är både dåligt och dumt. Vissa lögner är svåra att avslöja, andra är det inte. Det är bäst om Liberalerna står upp för sina vägval och slutar försöka skylla på annat än egennytta. Det är mycket olämpligt att fara med osanningar när man attackerar andra partier. Särskilt obegåvat är det som sagt att ljuga om sakförhållanden som är lätta att följa upp. Uppsalaborna ville inte ha ett fortsatt vänsterstyre. Nu får de det ändå. Väljarnas dom kommer sannolikt bli hård. Även Uppsala behöver reformeras, inte bara resten av Sverige. Liberalernas vänsterkompisar bär inte på de reformer som vi skyndsamt behöver. Lågkonjunkturen knackar på dörren parallellt med att nödvändiga reformer uteblir. Det är mycket dåligt för oss invånare.
https://mobil.unt.se/asikt/debatt/allt-har-gatt-ratt-till-5138056.aspx

Dagens stjärna
Stig-Björn Ljunggren. Ja, det är inte ett imponerande spel som pågår i Sveriges riksdag. Med ett extraval åker kanske både Liberalerna och Miljöpartiet ut. Det kanske är den förändring som krävs för att hitta lösningar på regeringsfrågan. Om L åker ur blir det också lättare för liberala väljarna att inte splittra sina röster. Vad tror du?

”Vänsternissarna lämnades kvar på bokcafét när kidsen drog vidare för att satsa på sig själv. Att Lundell missar detta måste bero på att han har den där slags tondövhet som stora författare saknar. De förstår inte det för stunden politiskt korrekta. Han verkar vara lika bra på bry sig om vad samtiden betraktar som fint som han är på att spela munspel.
Men det är just det som är poängen, den som spelar riktig rock har också lite distortion i framförandet, annars lever den inte.”
http://www.gp.se/ledare/ljunggren-ulf-lundells-svarta-galla-1.10900160

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar