måndag 4 december 2017

Tydliga Gemensamma budskap

Valåret 2018
Vi närmar oss snabbt valåret 2018. Det blir sannolikt ett mycket spännande politiskt år. Vi har redan ett svagt parlamentariskt läge i Sveriges riksdag och i många kommuner. I en tid där många reformer krävs för att socialt hålla ihop Sverige och för att försvara vår konkurrensförmåga är det minst sagt problematiskt. I gårdagens Agenda tyckte jag det tydligt framgick att det inte kommer att räcka med att partierna tydligt kan redogöra för sin egen politik. De som har ambitionen att regera en kommun eller riket måste också trovärdigt redogöra för vilken politik som kommer att gälla inom de politiska frågor som anses viktigast. Migrations- och integrationspolitiken kommer tveklöst vara sådana frågor. Både inom nuvarande regering och inom Alliansen är det oklart vilken politik som kommer att  gälla om nuvarande regering sitter kvar eller om Alliansen kan ta över. Jag har sagt det förr och säger det igen, Alliansens chanser att vinna riksvalet 2018 förutsätter sannolikt en tydlig gemensam migrationspolitik! Risken är stor att vi under lång tid får varianter av vänsterregeringar om inte Alliansen kan lösa ut dessa för väljarna mycket viktiga frågor. Vi får se hur det går...
https://www.svt.se/agenda/agenda-3-december
https://www.svtplay.se/video/16153767/agenda/agenda-sasong-13-3-dec-21-15?start=auto&tab=2017
https://www.di.se/artiklar/2016/7/3/debatt-centern-aventyrar-alliansen/
Makten får inte vara viktigare än ansvarstagandet för dem man företräder. Bitterhet vid förlusttillfällen får inte vägleda beslut när man företräder andra på förtroendeuppdrag. Reinfeldts beslut att lämna över makten till vänstern var fel när vänstern inte vann valet! Löfvéns makthunger får inte accepteras på bekostnad av ansvarstagande för det folk han ska företräda.
http://www.gp.se/ledare/makten-framför-allt-1.4884032
Dagens kalkoner
Maktpersoner som vill minska maktens granskares makt. Kvalificerade granskare är väldigt viktiga för ett land och dess delar om landet har ambitionen att vara ett generellt välståndsland. Saklig kritik är värdefull och borde uppskattas av makten. Osaklig kritik ska bemötas med krav på saklighet och argument som leder i bevis att de är osakliga eller lögnaktiga.
https://www.expressen.se/ledare/en-finansminister-maste-tala-kritik/

Uppsalas politiska majoritet. Det är demokratiskt vidrigt och ekonomiskt ansvarslöst att driva fram en spårvagnsinfrastruktur på det sätt som Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet gör! Tveklöst behöver Uppsalas södra stadsdelar kapacitetsstark kollektivtrafik men ett ärende som nu ligger för beslut måste beredas betydligt bättre. Skandal är ett lindrigt ord för att beskriva hur denna fråga hanteras. En bov i dramat är sannolikt att samtliga lokala partiledare för S, MP och V gör sin sista mandatperiod i Uppsala. Oansvarig hantering av en dyr fråga som länge kommer att påverka alla Uppsalabor.

Dagens stjärnor
Gottsundamammorna i Uppsala. De har tagit ett större och kollektivt ansvar för att särskilt pojkar på glid ska välja klokare livsval och hitta positiva framtidsambitioner, det inkluderar inte kriminalitet. Jag var med Gottsundamammorna, några pappor och många barn och unga på ”lekplatsen” Turbo igår. God stämning och möjligheten att lära lite mer om flers personligheter bjöd på mer hoppfullhet. Utanförskapet måste brytas och framtidstron skapas hos många fler än idag bland våra invånare.
http://mobil.unt.se/nyheter/uppsala/gottsundamammorna-ska-forhindra-branderna-4827177.aspx
http://24uppsala.se/2017/11/23/efter-motet-med-polisen-nu-ar-gottsundamammorna-redo/
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=6828675

Anna Dahlberg. Lägg korten på bordet. Annars löser vi inte problem tillräckligt fort och tillräckligt klokt. Utanförskapsproblematiken i Sverige leder till allt fler allvarliga samhällsproblem. Det omfattande utanförskapet måste brytas. Nästan alla i våra samhällen blir annars förlorare.
https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/vi-behover-veta-mer-om-den-nya-brottsvagen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar