söndag 17 december 2017

Du kan mycket mer än du tror

Du kan, om du vill och motiveras
I dagens UNT kan man läsa lite intressanta rön om homo sapiens, människans, folkvandringar de senaste cirka 120.000 åren. Människan kunde förflytta sig från Afrika runt om i världen och bosätta sig i betydligt sämre klimat än i Afrika. Vad som motiverade folkvandringarna är oklart. Sannolikt krig, stamförföljelser och klimatproblem som påverkat matförsörjningen. Precis som idag med andra ord. Då fanns fortfarande olika arter av människoliknande djur. I artikeln kan man bland annat läsa ”Det är bevis för att moderna människor vid flera tillfällen haft sex med de andra arterna, vilket har väckt förvåning hos många, men om de tidiga utvandrarna var fåtaliga är det lättare att föreställa sig att de fanns möjligheter för sexuellt utbyte”. Ja, ja personligen tror jag vi talar om sexuella relationer utan samtycke.

Människan är tveklöst på toppen av näringskedjan, inte lejonet. Vi är både en fantastisk art samtidigt som vi är en art som har förmågan till massförödelse som ingen annan levande art. Det är bara naturen själv som kan överträffa oss. Denna enorma kraft och positiva möjlighet som varje individ representerar lever inte isolerat utan förhoppningsvis i god harmoni med andra människor i ett särskilt samhälle. Ett särskilt samhälle där en unik blandning av människor skapat sina värdegrunder, sina maktstrukturer och sina samhällssystem. Alla är unika, precis som alla Sveriges 290 kommuner är unika ”trots” att kommunallagen är den samma. Den bästa politiken bygger på denna insikt och utgår ifrån att människor ska kunna och kan mycket själva. Den bästa politiken inser att den bästa individuella friheten bygger på ett samhälle styrt av jämlika lagar som sätter individens egna ansvar och rättigheter i centrum. Politiska rörelser som tror på människors förmåga och som skapar system som uppmuntrar människor att göra sitt bästa för egen vinnngs skull, men också det gemensamma, har bäst möjligheter att skapa ett rikt och attraktivt unikt samhälle. Ett samhälle som uppmuntrar ”offerkoftementalitet” utvecklas garanterat dåligt. Uppsala och Sverige behöver nytt ledarskap som förstår dessa grundläggande samhällsutvecklingsperspektiven. En del av värdeskaparinsikten är att det alltid måste löna sig med goda marginal att vara självförsörjande jämfört med att leva på bidrag.

Jag håller med en bifogad skribent om att de flesta människor inte lyssnar på partiledartal. Samtidigt är det en chans för partierna att få tala till punkt i frågor som anses viktiga. Talen riktar sig särskilt till de egna allt för få aktiva partisterna, och där gör de positiv nytta om prestationen är god. Personligen tycker jag det är glädjande att flera Alliansföreträdare klarat sina jultal bra. Särskilt gillar jag tydlighet och att ”snömoset” lyser med sin frånvaro. Så här i jultider kan jag känna hopp för att vänsterns och naivitetens grepp över regeringsmakten snart når sitt slut.

https://www.expressen.se/nyheter/kristersson-i-sverige-talar-man-svenska/
https://www.expressen.se/kronikorer/k-g-bergstrom/tilltalande-med-politiker-som-som-inte-later-media-styra/
https://www.expressen.se/ledare/snalla-skona-svenska-folket-fran-politikertalen-/

Dagens kalkon
Stefan Löfvén. Jag är verkligen inte imponerad. Reinfeldt borde aldrig ha lämnat bort makten åt vänsterkrafter! Socialdemokraterna vann inte valet 2014! Jag hoppas att det i någon form finns ett sätt att bilda en mer frihets och näringslivsvänlig regering efter riksdagsvalet 2018. Inte minst behöver Sverige representeras på ett sätt som bättre ger oss respekt utomlands.
https://www.expressen.se/nyheter/lofven-nobbar-kristerssons-invit-om-tiggerifragan-/
https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/kaRmXB/lofven-tanker-inte-avga--kan-skapa-ett-oroligt-lage-i-landet/promo

I bästa fall lyckas Konstitutionsutskottet tvinga Löfvén att avgå redan innan valet. Självklart ska han få ta ansvar för IT-skandalerna. Han är statsminister och den oacceptabla hanteringen av viktiga säkerhetsfrågor har ägt rum under hans vakt. Belgien klarade sig länge utan regering. Det gör Sverige också under några sommarmånader ett valår!
https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/kaRmXB/lofven-tanker-inte-avga--kan-skapa-ett-oroligt-lage-i-landet/promo

Dagens stjärna
Pensionsöverenskommelsen. Även om det var oklokt att inte inkludera SD i förhandlingarna, utan rätt att hindra övriga att ta ett kompromissansvar, är det nödvändigt att höja pensionsåldern. Med över 10% av rösterna var det oklokt att låta SD stå vid sidan om med ”förmånen” att de inte behövde ta delansvar eller misslyckas att kompromissa i en viktig sakfråga. Oavsett alla särintressens besvikelser måste vår generellt högre livslängd matchas med finansiering. Överenskommelsen visar att flera riksdagspartier har förmågan att ta ett helhetsansvar i sakfrågor trots många politiska motsättningar.
https://www.expressen.se/ledare/det-ar-sjalvklart-att-vi-maste-jobba-langre/

Dagens affärsmöjlighet
Skapa en app som snabbt kan aktiveras så att de som vill ha sex i framtiden först får prata in att de har en övergripande överenskommelse om sex, därefter signerar de med sina fingeravtryck och därefter kryssar de i vilka sexuella handlingar de är överens om, därefter signerar de igen med sina fingeravtryck. Då är det sannolikt ställt utom rimligt tvivel att sexstunden ägt rum med samtycke. Eller ska bevisbördan vara ensidigt på en part och den med automatik dömas om anklagad. Det är orimligt och inte rättssäkert. Självklart är det oacceptabelt att ett nej inte accepteras men politisk plakatpolitik är inte nödvändigtvis klok lagstiftning! Risken är stor att det inte föds några fler barn då man sannolikt tappat sexlusten efter all nödvändig formalia...(lite humor måste man väl få blanda in trots frågans allvar! Det är illa att många sexuella brottslingar kommer undan på grund av bevissvårigheter men väger det upp risken att oskyldiga kan dömas till långa fängelsestraff? Vad tycker du? Har du börjat bygga appen?
https://www.expressen.se/nyheter/darfor-samlas-de-for-samtyckeslag/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar