torsdag 7 december 2017

Människohandel och tiggeri

De mest utsatta
Samhällets mest utsatta är framförallt barn som lever under socialt svåra förhållanden. Barn och kraftigt funktionshindrade är helt i händerna på vuxna som tar sitt föräldraansvar eller ett medmänskligt ansvar för våra mest utsatta i svåra situationer. Efter våra utsatta barn och kraftigt funktionshindrade kommer många andra som lever socialt utsatt under väldigt svåra ekonomiska förhållanden. Trots att medelklassen i stor utsträckning växt i antal människor i världen finns också väldigt många människor som lever mycket utsatt. Uppsalaprofessorn Hans Rosling vann världskändisstatus i sitt sätt att kommunicera hur befolkningsutvecklingen har utvecklats och sannolikt kommer att utvecklas till år 2050. Mycket har blivit väldigt mycket bättre än förr men i takt med att vi närmar oss 10 miljarder människor är det också i absoluta tal fortfarande väldigt många som lever socialt och ekonomiskt mycket utsatt. Det är oftast bland dessa människor vi hittar dem som vidrigt utnyttjas av andra för egen vinnings skull. Att år efter år undvika att vidta åtgärder som kan minska riskerna för att barn inte får gå i skolan och att människor utnyttjas för tiggeri är inte ett imponerande förhållningssätt. Jag undrar vad alla som länge påstått att tiggeriet enbart handlar om svaga människor som för sin egen del ber om pengar tycker när det blir allt mer uppenbart att många av dessa stackars människor fruktansvärt utnyttjas kopplat till grov kriminalitet. Människohandel och tiggeri är vidrigt och måste bättre än nu bekämpas.
https://www.expressen.se/ledare/tiggeriet-oppnar-for-slavhandeln/
https://www.youtube.com/watch?v=fTznEIZRkLg&t=11s
https://www.youtube.com/watch?v=rkzBARDacp0

https://www.expressen.se/kvallsposten/jattetillslag-mot-manniskohandel/

Det är viktigt att inte blunda för problem. Det är viktigt att inte låta bli att problematisera när vi ser missförhållanden i vårt samhälle. Verkligheten är sällan enkel. En sak är säker och det är att de som vill göra positiv skillnad måste seriöst ta i problem och försöka bidra till konstruktiva lösningar. Några av oss har länge sagt att det är oklokt att genom passivitet bidra till andra människors elände. Att ge pengar till tiggare är inte ett klokt sätt att försöka bidra till att de som tigger ska ges en bättre chans till ett bättre framtida liv. Titta och lyssna gärna på en bifogad debatt som jag deltog i redan 2013 om tiggeriet i Sverige.
https://www.youtube.com/watch?v=Ae8JUatUaCs
Dagens kalkon
Oseriösa och kriminella pensionsförvaltare. Bra att Allras skojare jagas ordentligt. Jag hoppas verkligen att de också döms för trolöshet mot huvudman. Det finns människor som sparar för att ha något att leva av som äldre. Det är uselt när det egna ansvarstagandet straffas med att staten godkänt oseriösa fondförvaltare och när ett före detta Socialdemokratisk statsråd suttit i Allras styrelse. Han var till och med justitieminister och medias gullgosse Thomas Bodström.
https://www.va.se/nyheter/2017/12/06/storagare-till-allra-forsatts-i-likvidation/?utm_campaign=Va%20morgon%206%20dec%20Allra&utm_medium=email&utm_source=Eloqua&elqTrackId=9379f6b8eada4be3a185b81d5889e71c&elq=54404984d7f4416f8eeadd34e0840891&elqaid=12648&elqat=1&elqCampaignId=8827

Dagens stjärna
Nacka-, Täby-, Solna-, Österåker-kommun, och flera andra kommuner som har nöjda kommuninvånare och samtidigt mycket lägre kommunal skatt än den i Uppsala. Deras invånare får inte sämre samhällsservice än i Uppsala men de får bestämma mer över sina intjänade pengar. Viktigt att inte gå på skattebluffen att det är nödvändigt och bra att höja redan väldigt höga skatter!
https://www.dagenssamhalle.se/node/19808

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar