fredag 22 december 2017

Sent ska syndarna vakna

Ledarskap
En ledare är ur ett tekniskt perspektiv något varigenom energi strömmar. Ledarskap handlar om att klara av att engagera människor men också om att utifrån kompetens gå lagom långt före och visa vägen framåt.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Ledare

Det är helt klart att det politiska ledarskapet i regeringsställning inte klarat av sitt uppdrag att gå före och visa på en hållbar väg framåt. Okunskap, oro och ängslan är sannolikt skälen till misslyckandena. Gång efter gång har jag efterlyst en nationell konferens med målsättningen att skapa en så objektiv bild av verkligheten som möjligt. En faktabaserad verklighetsbeskrivning och respektfulla resonemang om nödvändiga förhållningssätt mellan politiker, vetenskapspersoner, tjänstemän, representanter för särintressen och journalister. Inga liknande konferenser arrangerades av vare sig den förra eller den nuvarande regeringen. Och utanförskapsområdena och utanförskapsproblematiken har bara vuxit och vuxit i styrka.

Nu helt plötsligt i slutet av år 2017, och inför valåret 2018, går den Socialdemokratiska regeringen ut med sina allra mäktigaste företrädare och konstaterar att "vargen är här", vi har ett stort problem och det måste lösas..... De senaste veckornas stora budskapsskifte från Socialdemokraterna måste både bottna i en panik över hur verklighetens indikatorer utvecklas och en del av en valstrategi 2018. När Magdalena Andersson igår gick ut och uppmanade människor på flykt att inte komma till Sverige är det Intressant med stort i. "Bättre sent än aldrig" säger vissa, "sent ska syndarna vakna" säger andra, dåligt ledaransvar säger jag. Under lång tid har det varit enkelt att studera fakta som sett i historisk jämförelse och i mönster talat sitt tydliga språk, Sverige och särskilt de större befolkningsregionerna i landet, klarar inte socialt hållbart av mängden människor som inte rimligt fort kan integreras på arbetsmarknaden. Att förstå detta har inte varit svårt om man "bara" pragmatiskt har försökt förstå vad som händer och konsekvenserna av det som händer. Jag har under många år försökt få en faktabaserad, saklig och respektfull debatt kring migrations- och integrationspolitiken. Den lös länge med sin frånvaro och alla som vågade röra frågorna konstruktivt, och inte utifrån trosuppfattningar, blev uthängda som främlingsfientliga. Jag är särskilt glad över att de ledarredaktioner som tagit sitt ansvar och till sist började ta i dessa frågor mer seriöst var Göteborgsposten och Expressen med liberal inriktning. Och den akademiker som vågade vara i debatten enbart utifrån tillgänglig statistik och fakta, Tino Sanandaji, han har klassats som rasist och annat hemskt i försök att tysta honom. Personligen är jag övertygad om att den svenska historien kommer att döma den politiska inkompetensen från denna tid hårt. Lite bättre kan man förvänta sig av den demokratiska stat i världen  som har mest resurser till sitt förfogande för att styra mer rätt än fel.
Den så kallade superministern Ylva Johansson, med uppdraget att lösa integrationsutmaningen, startade den 11 december 2018 budkapet "vi har misslyckats"-budskapet. Mitt under en ekonomisk högkonjunktur, påeldad med farligt billiga pengar, stor invandring och en billig krona, signaleras "varg!". För att hantera vargen måste vi stå upp för vår svenska värdegrund.
https://www.dn.se/debatt/stark-orientering-om-svenska-varderingar-for-nyanlanda/

Efter superministerns provtryckning om hur värdegrundsbudskapet skulle sjunka in har också Löfvén börjat tala mer om hur viktigt det är att stå upp för vissa grundvärden i vårt svenska samhälle. Värden som självklart finns uttryckta i en tjock lagbok.
https://www.svd.se/krisfornekaren-stefan-lofven
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svenska-varderingar-for-politikerna

Och den andre superministern, Morgan Johansson, gick ut och talade om för alla muslimer i Sverige att de måste ta sitt ansvar för att den svenska värdegrunden ska respekteras. Vilket givetvis de allra flesta gör!
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/inrikesminister-morgan-johansson-skarper-tonen-mot-muslimer-i-Sverige
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/morgan-johansson-s-far-kritik-av-muslimer

Till sist gick Socialdemokraternas nummer två, Magdalena Andersson, också ut och talade i klartext om att Sverige inte klarar mer flyktinginvandring i nuläget. Volym har helt enkelt betydelse även i Sverige.
https://www.expressen.se/nyheter/inloggad/s-nya-retorik-kom-inte-hit/
https://www.dn.se/nyheter/politik/integrationen-fungerar-inte-som-den-ska/
https://www.di.se/artiklar/2015/10/22/magdalena-andersson-flyktingsituationen-inte-hallbar/

Ja, vad ska man säga? Är du imponerad över ledarskapet de senaste åren? Nu har går det inte längre att gömma verkligheten och Socialdemokraterna har säkert också gjort någon egen opinionsundersökning som ger stöd åt deras nya tydliga budskap de senaste veckorna. Så tråkigt att det ska behöva gå så långt innan nödvändiga förbättringar på allvar börjar övervägas. För att klara den sociala hållbarheten rimligt bra krävs många snabba reformer. Trots högkonjunktur och redan höga skatter kan man fråga sig, för vilka pengar då? Omfördelning, omfördelning och omfördelning samt mer för redan befintliga anslag räcker långt.

Dagens kalkon
De som "religiöst" tror på ett teknikslag framför ett annat utan självklara och seriösa jämförelser bland alternativ.
http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/f%C3%B6raren-om-livsfarliga-sp%C3%A5rspringet-grupper-med-barn-p%C3%A5-r%C3%A4lsen-1.4960273

Dagens stjärna
De som kämpar för att vänsterinflytandet över Sverige bryts. Det är en destruktiv politisk väg att vandra. Framtiden skapas i en miljö som är liberal, frihetsorienterad, företagarvänlig, miljövänlig, bildningspositiv och generellt ambitiös.
https://www.expressen.se/nyheter/vi-tanker-se-till-att-den-har-regeringen-tvingas-avga/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar