lördag 8 april 2017

Tryggt ledarskap efterlyses

Tryggare kan ingen vara
All min kärlek till de anhöriga till de som mördades igår och till alla som skadades i det fega terrordådet mot civila människor. Fegare och ynkligare människor än de som genomför liknande terrorhandlingar finns inte. Och det är min övertygelse att om det finns någon Gud så kan hen aldrig uppskatta liknande handlingar som igår genomfördes på Drottninggatan i Stockholm. 

Om det stämmer att gärningsmannen är från Märsta är det återigen en massmördare med liknande syften som kommer från Märsta. Olustigt, Märsta ligger väldigt närs Uppsala. Vad är det som gör att Märsta tycks särskilt drabbat av hänsynslösa mördare?

Varifrån känner du igen orden "tryggare kan ingen vara än Guds kära barna skara...". Du som av olika skäl gått i svenska kyrkor under uppväxten, och kanske som vuxen, känner till sångtexten. Det är ett filosofiskt och religiöst budskap som säkert inger hopp till många som är religiösa. Samtidigt har många av Guds barn mött hemska dödsmöten genom vår mänskliga historia. Och ofta har barn mördats i Guds namn. Oavsett om vi talat om Gud i kristen, muslimsk eller judisk kontext. Riktigt trygga blir vi sannolikt inte av tro utan genom hårt och målmedvetet arbete för jämlikhet och rättvisa. Hur kan man någonsin tro att något samhälle kan garantera ett tryggt samhälle om vi inte säkrar just rättvisa och jämlikhet inom ett samhälle? Om man inte samtidigt vill garantera människors frihet! Annars går det genom att totalitära makter håller alla i tvångströja. Det är få som vill leva i tvångströja. För att försvara friheten för dem som följer spelreglerna i det egna samhället krävs en fungerande Polisverksamhet och ordning och reda över vilka som befinner sig i till exempel samhället Sverige. Det är sjukt att det inte är en självklar insikt. Om Polisen redan gripit gärningsmannen är det mycket bra!

Terrordådet i centrala Stockholm är fruktansvärt. Särskilt fruktansvärt för alla som direkt drabbats och människor som flytt från ständiga attacker från terroriserande självmordsbombare. Att svenska folket per capita varit världens mest generösa mottagare av asylsökande från icke angränsande länder spelar ingen roll. Terrorn och särskilda gruppers intressen erbjuder inte ens de som gärna vill se sig som godhetens folk immunitet från att få sina invånare slaktade i terrordåd. Och tyvärr tycks svensk flathet mot mänsklighetens lågvattenmärken ha attraherat många som gömmer sig från effektivare brottsbekämpande stater till Sverige. Det är hög tid för Sverige att sluta låta naivister påverka vårt samhälle. Vår frihet måste försvaras och det går inte om man uppträder som mesar. Att inte vara mesig i förhållande till kriminella och terrorister är absolut inte synonymt med en Polisstat.

Och i Sverige kan vi inte ens självklart omhänderta människor som åkt ner till till exempel Syrien och begått fruktansvärda övergrepp mot mänskligheten. Naivt och oacceptabelt.

Självklart ska alla som på något sätt ansluter sig till terrororganisationer eller grov organiserad brottslighet kunna frihetsberövas. Vems trygghet ska skyddas? Om det är ställt utom rimligt tvivel att en människa anslutit sig till våldsbejakande kriminalitet måste de kunna ställas till svars "enbart" för det ställningstagandet. Mesandets och naivitetens tid måste vara över! Jag antar att Socialdemokraternas partistyrelse nu får gehör för sin restriktivare och upplevt "hårdare" politik. Statens främsta uppgift är att säkra alla sina medborgares trygghet. Annars saknar staten legitimitet.

Val av ledarskap
Jag vill gärna tro att det finns en majoritet kloka människor i vårt samhälle. Om det gör det är det hög tid att visa det genom att rösta fram personer som bevisligen har en bakgrund som borgar för att de kan vägleda oss rätt. I Tjeckien var ett sådant klokt val Vaslav Havel. Vem och vilka är det i Uppsala och i Sverige? Du tror väl inte att individerna och dess erfarenhet saknar betydelse?

"Blame game"
Och nu blir det ännu mer ok att tala om misslyckad politik som öppnat upp för ett allt otryggare svenskt samhälle. Ja, ja personligen har jag inte fokus på vem som tidigare förespråkade någon bättre väg utan NU måste Sverige få till en långsiktigt hållbar migrations- och integrationspolitik! Det är fem över tolv!

Vänsternaivism
Nu blir också stormar av naivistiska vänstertyckare utan kunskap som Henrik Schyffert som uttalar sig om hur det är och hur vi måste tänka... Det är dags att majoriteten svenskar slutar knyta näven i fickan och talar ut om att man vill ledas av personer med erfarenhet och som baserar sina beslut i huvudsak utifrån fakta! Vi närmar oss nästa lågkonjuktur. Mer än på länge behövs erfarenhet, kunskap och mod bland dem som leder oss. Annars går vi en ännu tuffare framtid till mötes. Rösta klokt när du får chansen! Jag drar och försöker göra världen lite tryggare...

2 kommentarer:

 1. https://twitter.com/BjornOwe/status/845224515424735232/video/1

  Kommunalråd i Knivsta kunde förutse att exakt det här skulle hända. Upp med barriär!

  SvaraRadera
  Svar
  1. C anser att city ska vara gångfartsområde! Det innebär att vi kan ha fartdämpande infrastruktur till allas fördel. Innerstaden blir trevligare och konkurrenskraftigare och alla ytor som bussarna tar upp kan användas för handel, caféer, restauranger och evenemang!

   Radera