tisdag 4 april 2017

Mening och framgång

Stolthet
Uppsalalaget Sirius hade igår premiärmatch mot Djurgården borta på Tele2 arena. Senast Uppsala hade ett Uppsalalag i herrfotbollens finrum var så länge sedan som 42 år!  Och vilken start på Allsvenskan det blev för Uppsalalaget! 0-2 knock-out på de stackars Stockholmarna! Imponerande och sååå kul! Som Uppsalabo känner man sig väldigt stolt över den starka öppningsmatchen. Självklart känns det som att denna fotbollssäsong kommer att bjuda på mycket "godis" och härliga idrottskänslor.

Jag hade förmånen att träffa delar av Sirius lag i söndags över lunch. Spelarna var superladdade och strålade av självförtroende. De såg ut som att de har allt att vinna och inget att förlora. En inställning som säkerligen starkt bidrar till framgång.
http://www.unt.se/sport/sarfos-show-sankte-djurgarden-4605315.aspx
http://www.unt.se/sport/kaptenen-om-fansen-de-var-grymma-4605296.aspx

En plats framgångar i lagsporter kan inte överskattas. Bland annat platsens laganda stärks, ungdomar får lättare lokala förebilder, platsen sätts mer på den nationella kartan och publikbesöken skapar stora lokala intäktsmöjligheter. Det är så roligt att Uppsala åter är i fotbollens finrum!

Vad är framgång?
Vem avgör vad som är framgång eller inte? Svaret kan både vara mätbart objektivt eller hundra procent filosofiskt. Den som vinner en fotbollsmatch i den svåraste ligan är objektivt framgångsrika kopplat till den prestationen. Samtidigt är det subjektivt ointressant för den som inte bryr sig om fotboll. Den som föds medellös och som lyckas bli rik är objektivt sett framgångsrik men bland människor som inte bryr sig, eller som inte mäter människor utifrån deras tillgångar, saknar det betydelse. Vad är då framgång? Det avgör du! Du har ditt liv med din unika världsbild och din verklighetsuppfattning. Bara du kan definiera vad du anser är att betrakta som framgångsrikt. Ett långt, hälsosamt och upplevelserikt liv kanske? Många nära vänner? Stora hus och dyra bilar? Ny partner vart femte år? En miljard på banken? Friska och glada barn? Ett jobb som ger dig positiv energi varje dag? Ett meningsfullt sammanhang och trevliga arbetskamrater? Du bestämmer! Det finns gott om marknadsföring som försöker påverka dina värderingar, men du bestämmer vad du tycker.

Helt klart är att förmögenhet inte är framgångssvaret för de allra flesta. Visst är det lättare att leva om man har det ekonomiskt bra, men det är inte en självklar grund för att livets dagar, som utgör livet, ska kännas meningsfulla. Intressant att läsa om bifogade män som tidigt i livet tröttnat på ekorrhjulet för att kämpa för höga arvoden och mer förmögenhet. Unga män dessutom. Personligen tror jag livstillfredställelsen kommer inifrån, vad tror du? Varför tror du att så många av de få väldigt materiellt välbeställda ändå inte fyller livet med fler stunder av lycka jämfört med "vanliga" människor?
https://www.va.se/nyheter/2017/03/31/varfor-lamnade-30-aringen-plotsligt-toppjobbet-pa-hm--for-ett-krypin-och-en-hangmatta-i-rio/?utm_campaign=VA_april2_SÖNDAG&utm_medium=email&utm_source=Eloqua&elqTrackId=5fcf50907b71479cb85e60cd26741f93&elq=25b88b54d75c4a699dc34577b873d75b&elqaid=6744&elqat=1&elqCampaignId=4707 
https://www.va.se/nyheter/2015/02/13/fran-bidragstagare-till-miljardar---och-nu-filantrop/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar