tisdag 11 april 2017

Land ska med lag byggas

Tuffa tag
Hur tuffa får människor vara i samband med att människor ska utvisas från ett flygplan eller ett land? Jag kan inte förstå varför United airlines personal gick så långt som de gjorde med en passagerare som vägrade att stiga av. Rätt skulle vara rätt. Är det något fel med det? I ett land där människor kan få miljardbelopp i skadestånd är det ett vågat ingrepp. Men vad tycker du, ska regler gälla alla eller ska den som bråkar mycket slippa följa reglerna?
https://www.washingtonpost.com/news/dr-gridlock/wp/2017/04/11/amid-pr-fiasco-over-dragged-passenger-united-ceo-defends-his-crew/?hpid=hp_hp-top-table-main_no-name%3Ahomepage%2Fstory&utm_term=.c6c386fe1b60

Lite intressant är det att följa Miljöpartiets agerande kopplat till migrationsfrågor. Från att de starkt bidragit till en mycket misslyckad migrationspolitik så förordar de tuffare tag och fotbojor. Det är klokare att tänka till innan problem blivit väldigt stora. Jag hoppas verkligen att MP straffas hårt för sin tidigare förda politik och att inte svenska folket glömmer att vissa partier inte klarar av ansvarsfullt ledarskap för de människor de ska företräda förtjänstfullt.
http://www.nsk.se/2017/04/13/de-som-inte-ska-vara-i-sverige-ska-bort/
http://www.dn.se/nyheter/sverige/mp-krav-anvand-fotboja-i-kamp-mot-terrorn/

Lika inför lagen
Är det viktigt att lagar följs och att de gäller oss alla? Jag tycker bara det finns två rimliga förhållningssätt till lagar i ett demokratiskt land. De ska följas eller avvecklas. Det är centralt för att nå så långt som möjligt i vår strävan mot rättvisa och jämlikhet.
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-land-skall-med-lag-byggas-1.4233330
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Land_skall_med_lag_byggas

Bättre inkludering och följ lagarna
"Land ska med lag byggas". Det tycks även Erdogan i Turkiet när han driver på för lagändringar som ska ge honom absolut makt... ja, ja, det samhälle som vill lyckas med integration måste börja med att ha en egen stolthet och en tydlig värdegrund som gäller alla. Så skapar man en bra jordmån för inkludering av människor som flyttar in från mycket annorlunda kulturer. Bifogar en bra skriven debattartikel som bejakar stoltheten över det svenska.
https://www.gp.se/nyheter/debatt/gemensam-svensk-identitet-väg-ur-terror-och-hat-1.4236300

Förutom att jobba för att få alla i Sverige stolta över vårt samhällssystem är det hög tid för förbättringsverkstad! Vad väntar regeringen på? Hur sakta får det gå? Visst ska vi även tänka på våra barns framtida bästa? Det finns massor av sätt att förbättra inkluderingen och förhindra degenerering runt om i Sverige! Här följer några:

1. Politiska ledare som tydligt står upp för vår värdegrund
2. Alla som rättssäkert får avslag på asylansökan ska utvisas och den "blundande" inställningen till de som går "under jorden" måste stoppas.
3. Myndigheter som betalar ut bidrag i olika former måste samköra sina register så att fusk och grov organiserad brottslighet kan bekämpas.
4. Alla som ansöker om asyl ska lämna fingeravtryck som oxå används som del av identifikation fram till dess man eventuellt blir svensk medborgare. Fingeravtrycken ska också användas under asylansökansprocessen som spårbar identitetsform inom myndighetsSverige.
5. Inför Inkluderingsjobb i linje med C Uppsalas sedan länge förslag.
6. Förenkla processen för arbetskraftsinvandring MEN enbart för specialister som trovärdigt kan verifiera sina kunskaper.
7. 0-tolerans mot brott
8. Extra resurser till föreningslivet för att ge särskilt förmånliga villkor till människor i så kallat långvarigt utanförskap (oavsett etnisk bakgrund).
9. Ändra EBO så att inte levnadsförhållandena i storstädernas utanförskapsområden fortsätter att försämras

När börjar vi se nödvändigt ledarskap inom rikspolitiken?  P.G Gyllenhammar tycker också att det bara är Centerpartiet som matar på med konstruktiva förslag som kan leda oss rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar