fredag 21 april 2017

Identitetsmygel

Vem är vem?
Hur viktig är vår trygghet och säkerhet? Är det integritetskränkande med självklara fingeravtrycksbanker och att nationella, Nordiska och EU länders myndigheter identitetskontrollerar mot en gemensam fingeravtrycksbank? Mina svar. Det är inte identitetskränkande. Det är ett klokt sätt att öka tryggheten, säkerheten och för att minska omfattande bidragsfusk i det svenska samhället. Det är hög tid att fixa det som krävs inom lagstiftning och infrastruktur för att göra det möjligt. Med tanke på hur många miljoner som stjäls från våra bidragssystem varje år är det sannolikt helt självfinansierande. Vad väntar vi på? Runt om i världen får alla människor lämna sina fingeravtryck till myndigheterna i de länder man kommer till.
Grov brottslighet
Jaga "pengarna", hur svårt kan det vara att förstå hur vi bäst får stopp på grov organiserad brottslighet. Vem vill försöka leva gott på grov kriminalitet om man direkt blir av med de statussymboler som tjänar som motivation. Statussymboler som dyra bostäder, dyra bilar och stora mäklarbrickor ute på nattklubbar. Om en person inte trovärdigt kan styrka hur man har råd med den levnadsstandard man har blinkar självklart varningslamporna maximalt. Rättsväsendet har redan börjat använda denna effektiva metod men måste göra det ännu mer. Så kan vi snabbare bryta denna negativa brottslighetstrend. "Jaga pengarna metoden" i kombination med sälj, sälj och sälj i skolor och SFI klasser om vad det svenska samhällskontraktet bygger på kommer att göra stor positiv skillnad! Det är många bland både "gammelsvenskar" och "nysvenskar" som inte förstår systemtänket som välfärdssamhället är uppbyggt på. En enkel film skulle kunna få väldigt många fler att förstå sambanden. En film som enkelt kan översättas till många relevanta språk. Oavsett om man tycker att vi har för många och för generösa bidrag eller inte i Sverige så har de alla en omhändertagande tanke av människor i behov av hjälp. Bidragssystemen är inte till för att göra kriminella rika. Om fler förstår just syftet med transfereringssystemen så kanske, kanske kommer färre försöka stjäla ifrån dem.
https://www.youtube.com/watch?v=M41iHj0hRLM
Har den organiserade brottsligheten blivit stark över en natt? Absolut inte. Utvecklingen av grov organiserad brottslighet i Sverige är återigen ett exempel på svensk oförmåga i att skyndsamt och bättre ta i problem som har stor riskpotential. Redan i juni 2005 kunde vi ta del av bifogat reportage på P1 om just organiserad brottslighet och dess utveckling i Sverige. Igår och idag, på P1, kan vi höra reportage där de bland annat försökte lära av andra stora städer i västvärlden som betydligt bättre tagit tag i problemen. Det svenska kulturella draget att "sopa problem under mattan" och hoppas att de går över måste arbetas bort! Även om det innebär att bland annat svenskättlade "stand-up" komiker i USA får sluta använda det beteendet som ett återkommande tema när de driver med sin svenska kulturella bakgrund. Ta i problem tidigt! Jag vill ha ledare som tar i problem tidigt, vad vill du?

För att effektivt kunna bekämpa grov organiserade brottslighet är det särskilt viktigt att få stopp på identitetsmyglet i vårt samhälle. Inte minst i ljuset av att vi vill ha rimlig rörlighet mellan länder och vi vill inte att allt fler befinner sig olagligt i landet. Människor som ofta utnyttjas av oseriösa arbetsgivare eller organiserad brottslighet. Det är hög tid att använda fingeravtryck som ett sätt att identifiera oss på. Och det är hög tid att relevanta svenska myndigheter börjar dela information med varandra för att också effektivare kunna bekämpa grov organiserad brottslighet. Vad väntar vi på?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar