fredag 10 februari 2017

Ljusare

Energi
Visst börjar det kännas lättare att kliva upp ur sängen? Det tycker jag. Ljuset möter oss allt tidigare för varje dag som går på det nya året 2017, tuppens år. Det är härligt att ljuset återvänder. Efter mina erfarenheter av att bo i Dallas, Los Angeles, Kuala-Lumpur och Tokyo var det främst insikten om att mörkret sex månader per år i Sverige som var jobbigt, inte kylan. Personligen lärde jag mig att älska klimat med stora skillnader mellan årstider. För mig, som gärna lever ett aktivt liv, var det inte härligt med ständig hetta och att man ofta svettades. Att man rörde sig mellan att svettas och "rum" med ofta kall luftkonditionering som gjorde att man trots klimatet då och då blev förkyld. De svenska årstiderna, när vi får dem, är fantastiska! Och tiden när ljuset återvänder är särskilt fantastiskt. Det blir nu allt lättare att kliva upp på morgnarna. Ljus skapar energi. Ljus är synonymt med hopp. Också kul att Uppsalas återkommande vinterljusspel "Allt ljus på Uppsala" blivit succéer. I mörker är det särskilt viktigt att se ljus. Det finns gott om ljus på vår jord och även i våra mörkaste stunder finns vägar mot ljuset.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Ljus
http://www.synonymer.se/?query=ljus
http://www.alltljuspauppsala.se/


Årstider
Som metafor för livet kan också våra svenska årstider vara intressanta. För de allra flesta av oss bjuder Livet på bra och dåliga stunder. Oavsett ekonomisk situation. Förutom att det är härligt med årstider som i bästa fall bjuder på olika miljöupplevelser är det också bra för vår ekonomi. Våren bjuder på allt mer ljus, nya kläder, däckbyte, plantering av frön, traditionella fester och grönskan som återvänder. Sommaren bjuder på nya kläder, värme, bad, grillkvällar och traditionella fester ute i vacker grönska. Hösten bjuder på fantastiska naturfärger, traditionella fester, nya kläder och däckbyte. Vintern bjuder på kyla, snö, vinterlekar, ljusmys och traditionella festligheter. Ja, årstiderna är en komparativ fördel. Och de bjuder på gott om tillfällen att fira att just vi fått chansen att leva och utvecklas på denna underbara jord.
https://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%85rstid
https://sv.wikipedia.org/wiki/Komparativa_f%C3%B6rdelar


Hopp
När man står på topp och livet är fantastiskt gäller det att ha förmågan att också njuta av det. Många som varit framgångsrika kan vittna om att det inte är så lätt. Den duktige idrottaren vet att den ständigt måste slita för att försvara sin position. Man är aldrig mer framgångsrik än sin senaste tävling och konkurrensen är mördande. Eftersom det är verkligheten är det lätt att förstå att många som står på topp inte tar sig glädjen att njuta tillräckligt utan man kämpar vidare hårt för att försvara det man uppnått, och det kräver ständigt hårt slit. Personligen kan jag bara uppmana de som når liknande framgångar att också ta vara på stunden bättre. Det har de förtjänat efter allt slit.


Politiken är inget undantag. Det är en krävande sysselsättning där dess huvudspelare är väldigt utsatta eftersom livsluften inom politiken är att påvisa brister i verksamheter, i andras politik och att lyfta fram de egna förslagen som bäst leder oss mot en ljus framtid. Precis som inom idrottens värld lyckas de som jobbar hårdast och som klarar av att jobba ihop för att skapa framgång. I politikens värld är det också viktigt att kunna sprida hopp oavsett hur mörkt nuläget är. Det går bra för Centerpartiet även på riksnivå nu och det är väldigt positivt. Precis som lokalt har vi många konkreta förslag som kan leda Sverige och dess folk mot en ljusare framtid. Annie Lööf är en skicklig kommunikatör som både kan lyfta fram bristerna i våra politiska motståndares politik samtidigt som hon tydligt lyfter fram förslag som konstruktivt kan förbättra det som inte fungerar. Det gäller att klara denna svåra balansgång där man är kritisk mot det som fungerar dåligt, visar att man uppfattat problem samtidigt som man genom sina egna förslag påvisar en väg som leder mot en ljus framtid. "Allt ljus på Uppsala" är en mycket uppskattad vinterupplevelse. "Mer ljus på lösningsförslag" blir förhoppningsvis politikens fokus framöver. Det kommer många svenskar att uppskatta. Då kommer Centerpartiets opinionsframgångar också bli verkliga framgångar bland folket i nästa val. Massutmaningar kräver nytänkande och reformer! Ett EU i sönderfall kräver mer fokus på att skapa hållbar svensk konkurrenskraft. Centerpartiet har idéerna! 
http://www.expressen.se/kronikorer/k-g-bergstrom/har-m-rad-att-vanta-med-partiledarbyte/
http://www.expressen.se/ledare/ar-det-foraldrafritt-hos-moderaterna-akb/
http://www.gp.se/ledare/en-massutmaning-i-vardande-1.4148629Inga kommentarer:

Skicka en kommentar