torsdag 23 februari 2017

AI och tiggeri

Artificiell intelligens
Terabyte, massor av data, som rusar fram i neurala nätverk gör det idag möjligt för datorer att allt mer kostnadseffektivt känna igen till exempel röster, ansikten, fingeravtryck med enorm träffsäkerhet. En utveckling som gått fortare än tidigare prognosticerat på grund av "kriget mot terror". Det är bra om du försöker förstå vad detta kommer att innebära för våra samhällen. Det försöker jag även om det inte är lätt. Tro mig, vi går i allt snabbare takt mot marknadsekonomi 2.0 eller det vissa kallar Delad ekonomi 2.0.
http://www.whatsabyte.com/
http://www.phil.gu.se/ann/annintr.html

Konkurrensen hårdnar
Om inte lagens lagstiftare snabbt hittar former för att jämna ut prisskillnader på arbetskraft mellan säg Indien och Sverige så kommer missnöjet bland många västerlänningar bara att fortsätta att öka. De kommer bara tappa mer och mer köpkraft i förhållande till tidigare. I genomsnitt tjänar en indier 616 dollar per år. Nedan kan du hitta vad genomsnittsinkomsten är i delar av Sverige. Håll i hatten, ny teknologi ritar helt om förutsättningarna för väldigt många verksamheter och för väldigt många människor. Till det positiva för länder som Indien. Det kan bli positivt även för svenskar men bara om vi inser vad som händer och själva skapar våra möjligheter utifrån teknikens gränser. Är du redo?
http://www.ekonomifakta.se/Fakta/Regional-statistik/Din-kommun-i-siffror/Nyckeltal-for-regioner/?var=17249

Senfärdighetens Mekka
I denna nya tid vi redan lever i måste samhällen som vill vara rika utveckla sin förmåga att rättssäkert och demokratiskt förankrat fatta snabba beslut. Allt för ofta undviker vi i Sverige känsliga frågor för länge i hopp om att de ska försvinna. Allt för ofta ser vi beslutsprocesser som inte utnyttjar modern teknologi för att påskynda en ärendehandläggning utan att göra avkall på rättssäkerheten. Hur länge har till exempel jag hävdat att svensk hantering av tiggande EU-medborgare är korkad? På intet sätt har vår hållning hittills förändrat dessa utsatta människors levnadsvillkor i grunden. Tiggeri som inkomstkälla ska aldrig uppmuntras. Inom EU ska varje land ta ett eget ansvar för att deras svaga har en rimlig lägsta levnadsnivå. Varför tar det så lång tid att komma fram till självklarheter? Vill vi hjälpa människor mot bättre liv finns betydligt bättre sätt än att uppmuntra tiggeri i svenska städer.
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/s-vill-skarpa-reglerna-for-tiggeri
https://m.youtube.com/watch?v=Ae8JUatUaCsInga kommentarer:

Skicka en kommentar