tisdag 7 februari 2017

Följ pengarna och ta dem


Grov brottslighet

De senaste dagarna har tyvärr inte bara Malmö och Göteborg fått mycket uppmärksamhet för sin grova brottslighet. Uppsala är med i nationella nyhetsinslag om brott i allt högre utsträckning. Polischef som får sin bil sprängd utanför sitt hem, handgranater inslängda på nattklubbar, ständiga bilbränder, allt mer narkotikaförsäljning och så vidare. Den grova och organiserade brottsligheten har växt kraftigt i Sverige de senaste tio åren. Det är ett stort samhällsmisslyckande och bidrar till att den svenska glansen som världens mest framgångsrika välfärdsstat har falnat. Den svenska självbilden stämmer inte med verkligheten. För att vända denna mycket negativa trend måste Polisen med kraft bekämpa brott. Särskilt organiserad brottslighet. Samhället har vaknat sent och nu krävs kraftfull moteld. Nolltolerans och ständig beslagtagning av bilar, juveler, mobiler, lägenheter, hus etc är en mycket bra väg framåt. Bra av Uppsalapolisen som äntligen växlat upp kampen mot den organiserade brottsligheten. "Follow the Money" har alltid varit det effektivaste sättet att bekämpa organiserad brottslighet! Den som inte har något arbete och ingen laglig förmögenhet har heller inte råd att leva gott.


 

Självklart ska Polisen vara de enda som ska jaga och gripa kriminella tillsammans med andra legitima ordningskrafter. Samtidigt kan och måste vi invånare ta ett individuellt ansvar och bidra i trygghetsarbetet. För att underlätta det individuella ansvarstagandet och tryggheten driver Centerpartiet i Uppsala flera förslag på trygghetsförbättringar som kan bidra till just ett tryggare närsamhälle. I det läge som uppstått de senaste tio åren måste alla goda krafter hjälpas åt att bryta den negativa trenden! Det är vårt samhälle och det samhället vill vi ska vara öppet och fritt. För att det ska vara det för alla måste vi hjälpas åt att försvara tryggheten! 

 

Statsministern på landsbygdsbesök
På Aktuellt igår tog polischef Carin Götblad upp att den grova brottsligheten kraftigt ökat i hela Sverige. Parallellt med att en polischef i Uppsala får sin bil sprängd, utanför sitt hem, reser statsminister Löfvén runt bland utdöende bygder i Sverige. Där finns inga poliser alls. Där får han också höra lite om deras upplevda verkligheter som är långt ifrån storstadens och de välbärgades levnadsstil. Nyttigt men skandal att inte liknande resor är regelbundet självklara. Hur kan man sköta sitt förtroendeuppdrag om man inte löpande är ute och träffar de invånare man ska företräda? Att använda 90% av sin tid i möten med sina jämlikar, andra politiker, tjänstemän och lobbyister är inte ett bra sätt för att ha den markkänsla som är nödvändig för att på riktigt förstå hur läget är inom till exempel Uppsala och i Sverige.

När jag förra året genomförde min turné i några av landets mest utsatta utanförskapsområden i Malmö, Göteborg och Stockholm visste jag att det var utsatta områden. Efter att jag varit där under några dagar på olika orter förstod jag att det var värre än vad jag hade föreställt mig. Särskilt allvarligt är den upplevda hopplösheten och att många inte alls ser sig som delar av det svenska samhället. Även många utflyttningsorter känner sig ensamma och i en hopplös situation. På vilket sätt kan Socialdemokraterna och Miljöpartiet vända hopplösheten och få alla i Sverige att känna att man är med i ett gemensamt lag? Var är visionen? Var är de nödvändiga reformerna? Fina ord räcker inte! Det räcker inte i Uppsala och det räcker inte runt om i landet! Sluta ta mer av skattebetalarnas pengar men allt som grova brottslingar har, det är bra handling som ger positiva resultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar