onsdag 24 augusti 2016

Guppig psykologi

Psykologi
Ekonomer försöker inte längre styra utifrån historia och tidigare viktiga nyckeltal. Psykologi bland befolkningen tycks få styra bland annat penningpolitiken runt om i världen. Prognostiserade psykologiska beteenden bland befolkningen i stort avgör vilka metoder man väljer för att hålla upp konjunkturen. Varför inte eftersom det samma gäller inom övrig politik? Men varför är då Riksbanken fristående....
Om över 2% av Sveriges tidigare tillväxt är intimt kopplad till den dyra migrationspolitiken är sannolikt en stor baksmälla att vänta. Lägg därpå till det låga priset på pengar så blir det en våldsam baksmälla runt hörnet... Misströsta inte! Politiken tycks oförmögen att genomföra tuffa prioriteringar och tuffa ställningstagande om det inte är absolut nödvändigt tyvärr. Vi behöver uppenbarligen en tydlig och kännbar lågkonjunktur för att reformera Sverige på alla sätt som krävs.
http://www.ekonomifakta.se/Fakta/Ekonomi/Tillvaxt/hogkonjunktur-eller-lagkonjunktur/

Metaforer
Jag avslutar snart en fantastisk kryssning på "Harmony of the sea". Miljön, showerna och personalens servicebeteende har varit av högsta klass. Städerna vi ankrat till vid har bjudit på trevliga upplevelser och historiska berättelser. Bara överfulla pooler där även barn fick bada som var mindre bra.

Personalen på båten, flera tusen, kommer från över 50 länder runt om på jorden. Alla talar engelska och alla lyder under en kapten, en norrman. Alla är rekryterade med tydliga uppdragsbeskrivningar. Befälsordnigen är glasklar. De flesta arbetar i många månader i streck. Helt klart kan flera tusen med väldigt olika bakgrund prestera på topp tillsammans när reglerna och uppdragen är glasklara. Du trodde väl inte annat? Om kaptenen och hens besättning inte håller skeppen flytande, då sjunker det. De ska klara den bedriften även om båten drabbas av stormar.
https://www.royalcaribbean.se/?gclid=CKWD9fyB2s4CFYuQcgodpRwGdw#!/vara-fartyg/fartyg/harmony-of-the-seas

Ledarskapskris
Om svensk integrationspolitik inte helt ska haverera när vi möter nästa lågkonjuktur måste nu ledande politiker ta sitt ansvar och LEDA mot en mycket bättre inkludering än hittills. Parallellt måste de återvinna förtroendet om att inte svaga svenskar behandlas orättvist. Visst är det rimligt att asylsökande och icke medborgare får mycket lägre samhällsstöd? Om du inte tycker det, hur motiverar du det? Var är alla nödvändiga reformer? Är det facken som stoppar nödvändiga förändringar? Hur ska utvisningen av alla som fått avslag på sina asylansökningar verkställas? Vad tror du händer med alla de som "går under jorden" och hur kommer det att påverka oss andra? På "Harmony of the seas"är säkerheten på och av båten rigorös. Och minsta tecken på sjukdom isolerar de skyndsamt. "Besättningsflockens" väl och ve ska skyddas. Visst är det samma uppdrag en nation har i förhållande till sina medborgare? De politiska ledare som kraftigt brister i sitt ledarskap har mycket att lära av hur ett mycket mångkulturellt samhälle på denna båt kan fungera lysande. Tror du de mesar runt sitt säkerhetsuppdrag? Det vet jag att de inte gör.

Finns inget dåligt med båtresandet som närmar sig sitt slut? Jo, jag har svag karaktär vad gäller mat så jag har ätit på tok för mycket... Gott just då men det blir jobbigt att komma i form igen......
http://www.faa.se

P. S Har team Erdogan gått in i Syrien nu? Vilken agenda har Ryssland och Turkiet enats om nu?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar