torsdag 18 augusti 2016

Bilbränder och sockerchocker

Bilbränder
Jag börjar tröttna på senfärdighet, "tycka synd om tolerans" och ett allt högre tempo mot stor social oro. "Bara" faktumet att vi nu har tiotusentals människor som lever olagligt i Sverige innebär en kraftig trygghetsförsämring. Vad tror du alla dessa människor, i huvudsak boende i våra storstäder, lever av? De är självklart i stor utsträckning olaglig verksamhet. Den olagliga verksamheten inkluderar svart arbete. Både den som olagligt jobbar i Sverige begår ett brott och den "arbetsgivare" som sannolikt utnyttjar dessa människors svaga ställning. Personligen vet jag inte om jag ska skratta eller gråta när vissa politiker efter att problem funnits länge helt plötsligt går ut och beklagar sig och föreslår motåtgärder. Om de besvärar sig att vara ute och lyssna och C bland människor i alla stadsdelar och på landsbygder, då inser man betydligt snabbare vad som händer! Jag fattar inte varför det blivit så här. Visst förändras allt fortare men det stora demokratiska misslyckandet måste vara att många folkliga företrädare tappat markkontakt och saknar mod att entydigt stå upp för lagar. Eller om man inte gillar lagarna att de ändras.

Sverige måste upprätthålla Polisens och militärens våldsmonopol mycket bättre än nu. Rikspolitiker och ledande polischefer måste sluta upp att nedtona och underskatta brottslighet som både ökar och som direkt påverkar allt fler människor negativt. Det är mycket oklokt att inte ta människors oro på stort allvar. Det är också klokt att sluta dalta med människor som inte bryr sig eller som till och med ser det mesiga förhållningssättet som en svaghet de kan utnyttja till sin fördel. Det är dags för en ordning där inte förövarens rätt är viktigare än offrens eller sannolika framtida offers rätt!
http://www.svd.se/se-samhallet-som-en-fotbollsplan/om/ledare
http://www.expressen.se/debatt/vi-begriper-visst-men-vi-vill-inte-begripa/
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-hur-länge-ska-cirkusen-få-fortgå-1.3705356
http://www.gd.se/blaljus/brott/livsstilskriminell-domd-i-hovratten-men-anda-pa-fri-fot-frustrerad-polis-ar-han-immun
http://mobil.unt.se/uppland/uppsala/sa-tycker-politikerna-om-regeringens-forslag-4338386.aspx

För mycket socker
Kan det vara så att dessa ungdomar som tänder eld på bilar har sockerchock? Vi vet att socker har en "speed" effekt. Vi vet också att socialt svaga konsumerar mer socker och sockerprodukter än andra. Även bilbränderna kanske är den för höga sockerkonsumtionens fel? Någon måste nog forska om detta möjliga samband.... Idag lever vi med många rester från romartiden. Kanske kan jag skapa ett nytt uttryck, de som tänder eld på bilar är inga blåklockor, kan de fortfarande bli maskrosbarn....
http://www.dn.se/ekonomi/storbritannien-infor-laskskatt/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar