måndag 4 juli 2016

Stärkt samarbete

Framgångsrecept
Under sommartidens ledighet har du chansen att bland annat reflektera över vad som krävs för att ditt liv ska kännas mer framgångsrikt. Enligt nyligen släppta forskningsresultat finns sex perspektiv att väga in i en framgångsrik ekvation. Hur väl lever du ditt liv för att matcha dessa perspektiv?
http://www.va.se/nyheter/2016/06/28/sa-blir-du-framgangsrikare-an-martin-luther/

Opposition som trovärdigt kan ta över
Igår släpptes en debattartikel skriven av Staffan Danielsson, riksdagsledamot för Centerpartiet och mig av Dagens Industri. Den handlar om att vi efterlyser ett borgligt alternativ som kan ta ett ledaransvar för Sverige. Det förutsätter att C, M, L och KD enas om kompromisser inom de för folket viktigaste politiska frågorna. Det inkluderar migrations- och inkluderingspolitiken. Om inte C, M, L och KD redan i år formerar sig för att vara ett regeringsalternativ i minoritet är det hög tid att på allvar börja överväga nya politiska samarbeten som långt ifrån vänsterpolitik och främlingsfientlighet kan leda landet efter nästa val. Det brådskar.
http://artikel.di.se/artiklar/2016/7/3/debatt-centern-aventyrar-alliansen/
http://artikel.di.se/artiklar/2016/7/3/migrationsverket-halften-kan-fa-nej/
http://artikel.di.se/artiklar/2016/6/30/debatt-sa-skapas-fler-enkla-jobb/

Tove Lifvendahl, ledarskribent i SvD, beskriver den borgerliga oppositionen på ett bra sätt i bifogad krönika. "Men det är inte en samspelt opposition som står redo att rycka makten imorgon. Och inför detta uppenbara faktum kan ingen vara förvånad över att ett populistiskt parti har etablerat sig på en nivå högt över sitt valresultat." 2016 är ett kritiskt år under vilket C, M, L och KD behöver visa att de har en gemensam och tydlig reformagenda för Sverige. En reformagenda som inger större framtidstro för de flesta svenskar än vad som finns nu.
http://www.svd.se/alliansen-kvar-pa-perrongen/om/ledare

Sekulär skola
En samlad inkluderingspolitik måste vara en naturlig del av en nödvändig reformagenda. Visst kan vi vara överens om att det inte är smart med religiösa skolor om vi vill undvika segregation och att det är smart att frikoppla religion, eller ismer, från att kunna driva sin tro som del av undervisningen om barn så långt som möjligt ska ges friheten att forma sin egen trosuppfattning genom att fördomsfritt få lära sig om alternativ som finns. Samtidigt går det sannolikt att åstadkomma det även om en huvudman till en skola är till exempel svenska kyrkan, eller går det då inte att få icke kristna att söka sig dit? Kommer KD göra definitiva offentliga utspel om detta i Almedalen 2016?... Jag tror att det finns politiska partier som kan forma en trovärdig och konkurrenskraftig väg framåt som undviker inflytande från naivism, vänsterideologi, inskränkthet och människoförakt. Vad tror du?
http://www.gp.se/ledare/lättja-präglar-debatt-om-religiösa-friskolor-1.3444351

Liberalerna i Almedalen
L var först ut i Almedalen igår. L är fel ute med att generellt stärka EU mer! EU samarbetet behöver göra mer och bättre inom färre politiska områden, inte fler områden. För att motverka att EU ägnar sin energi åt annat än de naturliga huvudområdena bör "röda kort" och kvalificerad majoritet tillämpas inom unionsamarbetet. Utökad överstatlighet är fel väg framåt och vetorätt, mot förslag som centraliserar mer makt, bör bli en självklarhet. Återigen är rätt väg framåt att koncentrera samarbetet på huvudsaker istället för på allt. Då blir det också lättare att få EUs invånare att acceptera unionen som något positivt.

Bra med marknadsekonomifokus och fokus på människors möjligheter till fria val. Oxå bra med stärkt Europol, Europas FBI, för att inom unionen samlat bekämpa brottslighet i alla dess former och terrorism. Det och miljöförbättring samt FoU är exempel på huvudfrågor inom EU.

Självklart kunde inte Björklund låta bli att tala om skolan. Han raljerade bland annat om att regeringen nu har fler skolministrar än idéer. Han presenterade fler skolreformer trots att forskning visat att mängden reformer sedan 90-talet är ett stort skäl till skolans allt sämre resultat. I linje med Ls centraliseringsiver fortsatte han även med tjatet om att förstatliga skolan, något som inte leder mot någon förbättring. Inom försvars och energipolitiken gjordes utspel som kan ses som ultimativa för att L ska ingå i ett alternativt regeringslag i framtiden.... Ja, ja... Det är kanske dags att inse att Alliansen gjorde stor nytta för Sverige förr, nu krävs sannolikt något nytt. Varför inte "Framtidspakten" ; )
http://www.expressen.se/ledare/gunnar-wetterberg/stor-risk-for-annu-en-forlamad-regering/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar