måndag 18 juli 2016

Asylrätt och ekologiskt

Nyanserad migrationsdebatt, tack!
Det återstår massor att göra för att Sverige och dess delar ska börja driva en hållbar migrations- och integrationspolitik! Om vi ska lyckas, vilket vi måste, krävs öppna, respektfulla och nyanserade samtal och debatter utan att alla dessa förbannade "etiketter" ska skrämma oss från att ta dessa mycket viktiga politiska samtal. Medias representanter måste också ta ett betydligt större ansvar för att objektivt nyansera det som beskrivs. "Gammelmedierna" har tillräckligt jobbigt för att försöka överleva. Om de istället för att vara för subjektiva och politiskt korrekta bättre problematiserar allt som sägs av ledande företrädare så blir journalistiken betydligt mer relevant. Det har länge varit en korkad debatt och beskrivning av migrationens utmaningar i Sverige. Nyanserna har saknats. Nyanserna som gör samtalen meningsfulla. Alla som migrerar till Sverige är inte flyktingar som sökt sig ifrån krig och förföljelse! Det är relevant att fatta det om våra ständiga vägval ska landa rimligt klokt. Bara perspektivet att en riktig flykting garanterat är tacksam medan en social migrant snabbt kan ge uttryck för besvikelse och frustration är viktigt att fatta! Det är också viktigt att fatta att väldigt många tusentals får, och kommer att få, utvisningsbeslut. Många av dessa personer blir mycket missnöjda och ger uttryck för det på olika sätt. Under tiden velas det hit och dit om hur vi ska lösa bostadsproblem. Denna inkompetenta form att attackera problem på driver enorma extra kostnader och sociala problem som vi ute bland Sveriges kommuner får försöka lösa... Särskilt landets storstadskommuner.
http://www.gp.se/ledare/asylrätten-har-blivit-förlegad-1.3483230
http://artikel.di.se/artiklar/2016/7/3/debatt-centern-aventyrar-alliansen/
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6474541

Ansvarstagande och respekt
Kan vi lära oss något om migrations- och integrationspolitikens misslyckanden redan nu? Läs gärna bifogade två artiklar, och observera särskilt NÄR de är skrivna. Det är sjukt att det svenska politiska samtalet är så oförmöget att i tid föra respektfulla, nyanserade och ansvarstagande debatter. Håll med om att det också visar hur media ofta misslyckas med sitt uppdrag att objektivt beskriva och nyansera det som händer i vår omvärld. Jag var väldigt ensam om att se, eller i vart fall våga tala om migrationsutmaningarna då...
http://mobil.unt.se/uppland/uppsala/vi-maste-upp-med-verkligheten-pa-bordet-3477682.aspx
http://mobil.unt.se/uppland/uppsala/det-finns-inget-vetenskapligt-stod-3482323.aspx

Närodlat
Det är dags att balansera ekologiskt med närodlat! Visst är vi knäppa om vi väljer målsättningar som driver kostnader utan att vara tillräckligt bra för miljön eller för hälsan. Med alla de kvalitetskrav vi ställer på svensktillverkade produkter är "köp svenskt" inte ett uttryck för patriotism utan ett uttryck för att vi bryr oss om djurens rätt, miljön och människors hälsa. Det är dags för oss i Sverige att bryta den negativa utvecklingen kopplad till självförsörjningsförmåga av livsmedel! Det har även en viktig försvarsmening.
http://www.dn.se/debatt/ekologiskt-jordbruk-har-aldrig-varit-battre-for-miljon/
http://www.expressen.se/ledare/dova-inte-samvetet-med-skattepengar/

Ja,ja jag försöker hålla mig till bara ett ämne men det är inte så lätt när mina dagliga intryck är många... Juice kan oxå vara närproducerad : )


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar