lördag 9 juli 2016

Naivistisk urspårning

Priset för att få skryta med att ha suttit i en regering, och inom kort kunna visa upp några före detta ministrar, är mycket högt för Miljöpartiet. Det naivistiska partiet kraschlandade i regeringsmaktens ansvarsfulla värld. En ansvarsfull värld där käck "vi älskar allt och alla"-politik samt "utan vår miljöpolitik går jorden under" finns inte. MP borde aldrig blivit ett regeringsparti. Med sin naivism kan de likt SD vara ett oppositionsparti som kan vinna mycket stöd men som i regeringsställning faller ihop som ett korthus.
http://www.di.se/artiklar/2016/7/8/kravet-inifran-mp-lamna-regeringen/
http://artikel.di.se/artiklar/2016/7/7/miljopartiet-har-forlorat-forlorat-och-forlorat/
http://www.dn.se/nyheter/almedalen/viktors-partiskola-miljopartiet-1/

MP tillför inget i regeringsställning. Inget. För Sveriges och sitt eget bästa borde de lämna över helt till S och som V "endast" vara deras stödparti. Om de inte förstår ens det är det utmärkt om de åker ur riksdagen efter nästa val och ersätts sannolikt då av ett superkommunistiskt naivistiskt Fi. Då kan ju Fi och V hjälpas åt att försöka vara ett kraftigt vänsterstöd till regeringsbärare som ger dem inflytande. Det är pinsamt att lyssna på MPs två språkrör.
http://www.dn.se/nyheter/almedalen/gustav-fridolin-vill-se-over-hardare-migrationsregler/
http://www.svd.se/maud-olofsson-alliansen-ar-inte-redo-att-ta-over
http://www.gp.se/ledare/kolet-brann-väljarna-försvann-1.3461595

Åter skott i Dallas
Dallas är på många sätt en härlig plats. Jag har bott där ett tag och trivdes mycket bra. Återigen har ihjälskjutningar tyvärr ägt rum i Dallas som får stora rubriker världen runt. Förra gången var när president Kennedy mördades. Fruktansvärt att poliser mördas alls men särskilt hemskt bara för att de är poliser och vita. Kan detta hemska brott bli det som fäller vapenlobbyns ständiga motstånd mot kloka vapenregleringar.
http://mobile.nytimes.com/2016/07/09/us/dallas-police-shooting.html
http://www.nytimes.com/interactive/2016/07/08/us/100000004518977.mobile.html
http://mobile.nytimes.com/2016/07/09/us/politics/obama.html

Isabella premiär
Runt om i världen har alltid människor skadat varandra med egna syften. Världen är full av möjligheter men också mycket orättvisor och avund. MPs politik och dess representanter är inte av tillräckligt virke för att kunna axla ett reellt ledarskap i en sådan värld, så enkelt är det. Har de inte avgått än? Vad väntar de på? Lång statsrådspension är knappast sannolik ens för den unge herr Fridolin.

"Vi har det väldigt bra i Sverige". "Folk flyr så fatta hur bra vi har det som inte behöver fly." Viktiga självklarheter att då och då reflektera över lyfte hon upp i sitt premiärtal. Lika mycket som hon anklagade andra talare att se för mycket mörker var i stort det enda mörker hon såg miljöutmaningarna....

"Sveriges ekonomi är urstark..." Tack vare vänsterregeringen.... Suck! Till att börja med är det fortfarande Alliansens budget som verkar utöver de +2% BNP som är drivet av asylinvandringsutgifter enligt SCB. Effekter av den här regeringens politik kommer vi att känna av 2017 och 2018. Vi får se hur det blir... Särskilt i våra kommuner.

Lövin talade om hur duktiga MP är på miljöarbete.... Ingen tvekan om att de brinner för miljöfrågor men dagens politik är inte bättre än den som en enig Allians drev.

Bra att hon talade om svenska värden som gällt oavsett regering! Just det. En gemensam värdegrund men olika vägar mot målen. Det är vägvalen som utgör de stora konflikterna i svensk politik. Dessa skillnader måste förtydligas bättre för att få fler värdefulla konfliktytor inom politiken.

Sjukskrivningar lyfte MP upp som ett allt större samhällsproblem. Varför är det så? MP representerar en mänskligare och miljövänligare vision. Fin fint, de är för verklig solidaritet, vi andra är det tydligen inte... Varför ska vi vara rika? Vilket syfte har det? Hon räknade upp alla sjuka och svaga grupper och tyckte att de måste inkluderas. Typ syftet med att vara rik är att dela med sig. Men hur? Självklart vill hon skatteplåga de hårt arbetande som är så stressade att de blir sjukskrivna...

Enkla svarens politik fick mycket stryk i talet. EUs röda kort borde användas mot de länder som bryter mot mänskliga rättigheter och yttrandefriheten. MP ska stå för stabilt ledarskap. Ett ledarskap som är bra för Sverige och världen. Sverige behöver inte fler populister! Suck, MP är allt annat än en trygg hand att hålla i när det stormar.

Hon sög i sig ära av att regeringen nu enats bakom Alliansens tidigare energiöverenskommelse! Pinsamt! L står självklart utanför eftersom de inte förstod hur briljant C hade byggt upp avtalet så att kärnkraften avvecklas. Ja, ja, ja mycket snack är det! Hållbarhet är viktigt men det är Centerpartiet som lagt en fantastisk grund för denna fantastiska utveckling.

Sverige är en humanitär stormakt! Ja, så är det och så har det varit oavsett regering! Det svenska folket använder inte mycket skattemedel till bistånd, runt om i världen och i Sverige, vi skänker oxå massor privat och är de som per capita hjälpt flest på flykt inom EU. Ett av flera kulturdrag är att vi bryr oss om varandra. Det är mycket få politiska rörelser som lockar superegoister och främligshatare. MP kan göra nytta i opposition men är skadliga i regeringsställning. Hennes premiärtal var lugnt och ibland riktigt bra. Snart är det val igen!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar