fredag 22 juli 2016

Misshushållning

Det är helt sjukt att ta del av de enormt misslyckade verksamheter det 100% statliga bolaget Vattenfall varit engagerade i. Hur är det möjligt att missköta en verksamhet, med en så dominant ställning i Norden, och med i grunden många väldigt kompetenta medarbetare så extremt dåligt?

Vattenfalls misslyckanden visar tydligt att staten inte ska äga bolag. Vattenfall är också ett tydligt exempel på enorm ekonomisk misshushållning utan att ledning och styrelse fått ta stort personligt ansvar ! Varför ska ledningar och styrelser få riklig ersättning utan att kunna hållas ordentligt/kännbart ansvariga när de misskött sitt förtroende och uppdrag? 163 miljarder i avskrivningar! Massor av förlorade miljarder. Miljarder som istället hade kunnat ge lägre priser för tufft konkurrensutsatt industri, ge utdelningar som kunnat stärka vår forskning inom våra universitet och stärkt sjukvård.

Det är väl dags att göra om Vattenfall till en stiftelse med fokus på att säkra billig och miljövänlig energi i Norden. I uppdraget kan med fördel livsmedel inkluderas som energi åt oss människor. Dags att tänka om vad avser styrningen av Vattenfall. Utan tvekan talar de senaste årens resultat sitt tydliga språk, staten är en oduglig huvudman.
http://www.svd.se/vattenfalls-mardromslika-nedskrivningar
http://www.expressen.se/dinapengar/vattenfall-visar-en-rekordstor-forlust/
http://www.svtplay.se/klipp/6268629/vattenfall-har-gjort-100-miljarder-i-forluster-sen-2013Inga kommentarer:

Skicka en kommentar