tisdag 26 juli 2016

Gränsöverskridande nätverksbygge

Urkraft
Kan hållbar kraft och framgång komma från något annat än eget ansvar, egna ambitioner och egna stora ansträngningar? Nej. Det gäller enskilda individer och individer i grupp. Utan kraftansträngning inga resultat. Hur tidigt i våra liv har vi den insikten? Ändå finns gott om människor som förväntar sig att någon annan ska göra kraftansträngningar åt dem så att de får det bättre. Varför ska andra göra det, om det inte bara rör sig om ett kortsiktigt stöd till en som är fullt frisk, medelbegåvad och arbetsför?
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Kraft

Engagemang
Du måste själv bestämma vad du vill göra med ditt liv och anstränga dig för att försöka nå dit. Om du vill att just ditt närsamhälle ska utvecklas positivt så måste du och de runt omkring dig positivt engagera er i närområdets utveckling. En landsbygd, en stadsdel eller en kommun utvecklas inte positivt av sig själv.
http://www.synonymer.se/mobil/?query=engagemang
http://chef.se/hemligheten-bakom-engagemang-pa-jobbet/
http://pergrankvist.se/engagemang/#.V5Y0tYkazCQ

Politiskt engagemang
Ett bra och viktigt sätt att dra sitt strå till stacken är att engagera sig i kommunpolitiken. Då kan du praktiskt och formellt påverka ditt närsamhälle på riktigt. Självklart är ditt jobb och många människors fritidsaktiviteter också delar av vad som gör en plats attraktiv. Jag tycker att alla över 18 skulle ha en skyldighet att under minst ett år vara politiskt engagerad. Vår demokrati lider idag av att den formellt engagerar för få. Det går också att vara sakpolitiskt engagerad om man har svårt att hitta ett tillräckligt bra parti att låna ut sitt namn till.
http://politiskapartier.se/vad-ar-politik/
 https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Lista_över_politiska_partier_i_Sverige

Föreningsengagemang för attraktiv tillväxt
Ett sätt att samla kraft för något man vill försöka åstadkomma är genom en förening. I Uppsala startade ett gäng Uppsalabor för drygt ett år sedan en förening med syftet att bli en folkrörelse för att på olika sätt bidra till en attraktivare kommun med en positivare attityd. Föreningen heter U! Club Uppsala och konceptet får gärna kopieras av andra samhällen. I huvudsak är medlemskapet för endast 200:-/år ett personligt ställningstagande om att man gillar lokalsamhället och gärna aktivt verkar som en lokal ambassadör. Medlemmar som önskar mingla för att stärka banden erbjuds en After-Work varje första onsdag i varje månad samt Uppsalafesten - Kick-off Uppsala en gång per år. I år äger den rum mitt i centrum den 10/9! Där firar vi med Uppsalas nyutnämnda "Årets Uppsalabo", "Årets marknadsförare av Uppsala" och "Årets mest kreativa Uppsalabo", lyssnar på talet till Uppsala samt dansar : ). Du är väl medlem? Redan efter bara ett år är det en härlig mångfald bland medlemmarna. Det är viktigt för att bli ett nytt och nätverksbyggande tillskott i Uppsalas positiva utveckling.
http://uclubuppsala.se
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Förening
http://forening.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar