lördag 28 februari 2015

Våld som metod

Framtiden
Tänk vad rik du skulle kunna bli om du bara en gång i livet fick veta vad som skulle hända om en timme. Och ännu rikare om du en gång visste vad som händer om en vecka. Bara på aktiemarknaden och inom spel och dobbel kan du ju föreställa dig konsekvenserna av ett liknande informationsövertag. Men det är få som vet vad som är framtidens verklighet, om någon. Och även för den som har stora resurser och planer inträffar ständigt nya saker som ändrar spelplanen. En konkurrent gör ett nytt drag, vädret strular till det, en nyckelmedarbetare blir sjuk o s v.

Även om vi nu leder i oroliga tider är jag säker på att många människor kommer att ha och få fantastiska stunder på jorden. Särskilt de människor som inte skräms för förändringar. Förändringar är en del av våra naturlagar. Enskilda människor men främst lag av människor som drivs av starka visioner och ambitioner kan åstadkomma mycket positivt både för sig själva och för andra. Men vilka ambitioner har Putin i Ryssland och hans gäng? Hur farliga blir hans ambitioner för ryssarna och för oss andra? Helt klart är att vi i bl.a. Ukraina och nu med mordet i Moskva tydligt ser att de tycker att deras ändamål helgar tuffa medel. Det är dax för oss i Rysslands omvärld att bli ännu kraftfullare i vårt stöd till dem som får sitt territorium kraftigt kränkt och för dem som står upp för mänskliga rättigheter och demokrati. Jag är full av beundran för alla de enskilda människor som tidigare och idag vägrat att böja ner sig och kämpa mot det som de anser vara fel och för det de anser vara rätt, trots risken för sina liv. Vad är livet värt om man inte vågar stå upp för det man tror på?
åhttp://www.di.se/artiklar/2015/2/28/regimkritiker-skjuten-i-moskva/

P.S igår blev en kontrastrik dag. Förmiddag med träning, bus med dottern och presentation av budget & målförutsättningar inom kommunen. Whisky och ölprovning, basketmatch och sen lite sen fredagsmys.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar