tisdag 24 februari 2015

Häxjakt

Maktmissbruk
Det har säkerligen inte undgått dig att jag och delar av UNTs ledarredaktion tycker mycket illa om varandra. Jag antar att det inte är för att de är folkpartister och jag är centerpartist. Vad beror det på? Jag är nyfiken så jag har bett om förklaringar många gånger och jag har bett dem om att ge mig ursäkter, men jag har inte fått något svar alls. Särskilt har jag bett om återkoppling från Håkan Holmberg, men inga svar. Det skulle vara intressant att få veta varför framförallt han ständigt försöker misskreditera mig. Att kalla deras återkommande agerande för annat än mobbing eller häxjakt är fel. Och de använder sin enorma mediamakt mot en enskild medborgare, som dessutom företräder Uppsalaborna. Tidigare har dom vecka in och vecka ut misskrediterat mig för saker jag inte sagt och inte tyckt. Och gång efter gång har dom också vägrat att acceptera att de sprider lögner. Och herr Holmberg själv har tidigare skrivit en ledare där han jämfört mig med den f.d diktatorn Marcos på Filipinerna. Nyligen försökte han också klistra på mig åsikter som påminde om tidigare DDR regimers ageranden. Och nu håller dom på igen och använder sin makt åt att sprida oriktig information. Det är uppenbart att dom ogillar mig. Det har blivit ömsesidigt. Det är också uppenbart att de inte känner mig! Som tur är gör många Uppsalabor och andra människor det.

Kopplat till den misskrediterande och felaktiga debattartikel dom idag publicerat;
- jag har vänner som är överviktiga och feta
- jag ser inte överviktiga och feta som mindre värda människor
- jag har INTE föreslagit några skärpta villkor för människor i Sverige som lever på sjukförsäkring
- jag har endast sagt (i en P1 debatt jag bjöds in till för att kommentera ett förslag som inkluderar ALLA som Camerons regering tycks kalla beroendesjukskrivna. Media valde att enbart fokusera på överviktiga och feta. Jag svarade generellt.) att Camerons (premiärminister i Storbritannien) idé är rimlig dvs att den som vägrar rehabiliterande behandling kan förlora en mindre del av sin 
sjukersättning. MEN enligt förslaget förlorar man INGET om man aktivt deltagit och behandlingen inte hjälper berörda personer att bli frisk. Och hjälper behandlingen en sjuk att bli frisk är det självklart fantastiskt.
- dom har som vanligt inte kontaktat mig för synpunkter (det gör andra tidningar)

Dom tycker uppenbarligen att jag tycker fel i olika frågor. T ex att jag är oroad över Sveriges förmåga att socialt hållbart hantera de stora flyktingåtagandena eller att jag förordar balans i Israel/Palestina-konflikten. Dom vill få bort mig. Det positiva med det är att jag uppenbarligen upplevs som ett hot mot det de tycker är rätt. Tillräckligt många Uppsalabor är kloka och genomskådar denna häxjakt.


Och nej, jag tycker inte generellt illa om UNT. Det finns gott om duktiga medarbetare på UNT som jag har stor respekt för. Om UNTs ägare bara byter ut delar av ledarredaktionen tror jag att de har möjlighet att bryta den generella trenden att gammelmedias tryckta tidningar tappar fler och fler prenumeranter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar