lördag 14 februari 2015

Sparken

Lojalitet
Vad är lojalitet värt? Vad innebär lojalitet? Innebär det att man ska lyda och helt släppa sin personliga integritet? För mig är lojalitet viktigt och det innebär att man gör allt man kan för att det lag man tillhör ska lyckas bra med sina ambitioner. Och för mig innebär lojalitet inte att man förväntas ge upp sin personliga integritet. De som kräver det kommer inte att ha den dynamik och mångfald i sin närhet som krävs i dagens komplexa värld. Tycker du att du är lojal mot dina vänner, dina kollegor och mot din kommun?

Sparken
Den tragiska Decemberöverenskommelsen, som bl a gör att SD stärks ytterligare, har gett Sossarna mer självförtroende. De diskonterar att de kommer att kunna komplext minoritetsstyra Sverige många år framåt. Jag hoppas KDs och FPs (snart) nya partiledningar bryter denna överenskommelse! Sin vana trogen ska nu Sossarna byta ut människor med "fel" partiböcker och tillsätta människor med "rätt" partiböcker. Meritokrati ska inte få råda. Tjänstemän som lyder, även idiotiska krav som inte ska ställas av politiker ska följas. Eva Ljung, uppskattad Landstingsdirektör i Uppsala läns landsting sparkas och får gå på dagen. Så brutalt brukar bara människor som grovt missbrukat sin ställning behandlas. Som skäl sägs endast "samarbetsproblem" vara grunderna. Men vi får inte ta del av några exempel.
http://www.unt.se/uppland/uppsala/nu-sparkas-landstingsdirektoren-3596508.aspx

Och även Maud Olofsson, föredetta C-partiledare, sparkas från ett offentligt styrelseuppdrag. Motivet sägs vara att hon var "för lojal" mot förra statsministern och finansministern kopplat till "Nuonskandalen" där hon trotsade Konstitutionsutskottet och vägrade infinna sig för utfrågningar. För Sossarna har hon svikit gamla folkrörelsearvet och fört C mot det nyliberala träsket. Jag kan inte bedöma hur Ljung och Olofsson skött sina uppdrag MEN jag ogillar att mina skattepengar används på ett sätt som ska gynna vissa politiska partier! Mina skattepengar ska användas klokt och då ska meritokrati råda. De bästa möjliga ska tjäna oss skattebetalare. Oavsett om de har partibok eller inte.
http://www.di.se/artiklar/2015/2/13/maud-olofsson-sparkas-fran-lkab/

Trädrake
Det blir ingen partiledarstrid inom KD. Det blir bara ett spel för att få så mycket uppmärksamhet som möjligt. Acko Ankarberg är född i drakens år. Kineserna tar allt snabbare över världen och de vet att Draken är den mäktigaste och bästa. Acko är en flexibel drake eftersom hon 1964 föddes under elementet trä. Och Ebba är en kraftfull kanin. Hon föddes 1987 under elementet eld. Efter fem till sex år i näringslivet, två barn på över 8 år och en hemmaman som lagt fotbollsskorna på hyllan blir hon en lysande partiledare. I något parti.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20315272.ab


1 kommentar:

  1. Go Ebba go! https://m.facebook.com/ForetagarnaUppsala/photos/a.374654652654869.1073741830.351418164978518/374655169321484/?type=1

    SvaraRadera