torsdag 5 februari 2015

Du är vad du tänker

Vem är du?
Hur beskriver du dig själv? Tycker du att det är en korrekt beskrivning? Vissa förskönar bilden av sig själva och andra förminskar bilden av sig själva. Medvetet eller omedvetet. Och vissa försöker bara beskriva den person de tycker sig vara inklusive t ex utbildningar och yrkeserfarenheter. Jag har varit med om många anställningsintervjuer och utvecklingssamtal hittills i mitt liv så jag har fått uppleva alla varianter av självbeskrivningar. Men vem är du? Om någon borde veta vem du är, på riktigt, så är det du. Du är den enda som känner till allt i ditt liv. Du är den enda som vet vad du tänker men inte säger till andra av ett eller andra skäl. Du är den enda som vet när du inte står upp för det du tror på utan låtsas stödja det som anses politiskt korrekt för stunden osv. Men vem är du då och vilka jämför du dig med? För jämför dig med andra det gör du väl på ett eller annat sätt? Jodå! Det gör du om du tänker efter i det fall du tvekar. Det är bara jag på hela jorden som vet vem jag är och vad jag bär på! Så är det för dig också! Oavsett NSA, Mossad, MI5, SÄPO och andra underrättelseorganisationer så är du ensam om att bära på sanningen om vem du är. Även om just du är bevakad av alla jordens underrättelseorganisationer. Och min övertygelse är att du är den person du tycker att du är. Det är därför som människor med stor självkänsla och självinsikt lyckas bäst inom t ex idrotten och näringslivet. Alldeles oavsett om de är mycket bättre än andra eller ej. Om du inte tror på dig själv, varför ska någon annan tro på dig?
http://sv.m.wiktionary.org/wiki/självinsikt

Makalös utveckling
Jag är så glad över att just jag föddes i mitten av 60-talet och har, så långt, fått vara med om en helt otrolig livsresa. Och allt tyder på att den blir minst lika föränderlig och intressant de kommande 30 åren, om jag får förmånen att leva så länge.

Människan har många intressanta egenskaper. En är svart och avundsam. En del av människan vi tyvärr nu ser allt mer av. En annan är nyfikenheten, uppfinningsrikedomen och organisationsförmågan. Ofta har organisationsförmågan och metodutvecklingstänkandet varit det som skapat främst välfärdsförbättringar. Nästan varje dag känner jag mig som en liten grabb vid kiosken för att köpa godis när jag tar del av så mycket forskningsrön jag kan inom områden som ligger mig varmast om hjärtat. Och kiosken är full med fantastiska möjligheter som forskas fram och utvecklas runt om i vår värld. Inte minst inom sjukvårdsområdet. Och kom ihåg att ofta är de stora nya idéerna att tänka annorlunda och organisera därefter. Hur ofta försöker du tänka annorlunda? Hur ofta ifrågasätter du det du dagligen gör och funderar på alternativa sätt att göra det du gör idag? "Change or die!" Var det ett Dawincitat eller ett budskap från ISIS....
http://newsoffice.mit.edu/2015/more-expensive-emergency-care-yields-better-results-0205


2 kommentarer:

  1. http://unt.se/uppland/uppsala/uppsala-kan-fa-inomhusbacke-3587012.aspx

    Snälla Stefan, Vi klarar oss utan en inomhus skidbacke. Notan kommer sluta på kommunen.

    Jag tänker på det här.
    http://www.forbes.com/2011/03/10/skyscrapers-burj-dubai-leadership-leaders-bubbles.html

    SvaraRadera
  2. Ja! Jag delar din syn! Ett modernt Studenternas och en Uppsala arena räcker som nytt stort kommunalt åtagande under de kommande 30-50 åren!

    SvaraRadera