söndag 28 december 2014

Väljarförakt

Vad får det kosta?
Mycket kan uppenbarligen göras i de fortsatta försöken att helt negligera runt 800.000 väljare. Om man ställer överenskommelsen om att stora delar av oppositionen vid budgetbeslut ska lägga sig mot att Alliansen sägs ha velat ta över makten vid en talmansrunda blir överenskommelsen ännu svårare att fatta. Då var ju Alliansen villiga att fortsätta att regera i minoritet med SD som omfattande stödparti. Bredare demokratiska processer behövs nu inom många partier. Annars har vi snart en demokrati som kopplat till de stora besluten endast handlar om att ge några upplysta despoter rätten att utifrån egna kunskaper och erfarenheter fatta beslut. Det här är inte vilken formfråga som helst! Många väljare är enkelt uttryckt förbannade. De har inte röstat på t ex M eller C för att de partierna genom aktiva handlingar ska stötta skattehöjningar, konkurrensbegränsningar, ökat bidragsberoende etc. Det är inte en framgångsrik metod om man vill behålla väljare och ha engagerade medlemmar i partierna. Och varför ska jag tro att Socialdemokraterna ska hedra denna uppgörelse efter valet 2018 om M, C, FP och KD blir största "block" med t ex 39%? Och varför ska rikets budget kunna styras av endast 39% utan att de 39% tvingas förhandla med andra för att få igenom sin huvudsakliga och önskade väg framåt? Är inte det själva idén med demokrati? Att sträva efter breda politiska överenskommelser, kompromisser, som gör helheten mer långsiktigt förutsägbar. Priset för att behandla SD som att de inte finns blir oacceptabelt högt! Och att Lena Melin resonerar som hon gör visar att hon är en av dem som anser att människor inte förstår sitt eget bästa. 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20081669.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20082517.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article20081194.ab

Om vi nu har en ordning där ett fåtal partiledare ska bemyndigas att i en mycket snäv krets fatta de största besluten, då måste vi kräva en miniminivå på partiledarnas kunskap och erfarenhet. Ingen av de nuvarande partiledarna är ju i närheten av den upplyste despoten i Nordkorea Kim Jong. Vilka grundkrav bör då ställas för att en partiledare ska kvala in som upplyst despot? Skolprestationer? Arbetslivserfarenheter? Föreningserfarenheter? Utlandsboende? Barn? Gamla närstående?

Många är förbannade bland borgliga väljare! Nya Moderaterna flyttade fram sitt partiledarval för att Kinberg-Batra skulle bli vald några dagar innan det planerade nyvalet 22/3 2015. Allt pekade mot att det bara var en formalitet att hon skulle väljas. Nu är läget nytt! Jag är helt säker på att många och starka krafter nu verkar för att hon inte ska väljas till ny Moderatledare. Om de som nu vill annat lyckas har vi snart någon annan som partiledare för M inom kort, vi har en Alliansbudget som ska administreras av vänstern och vi får ett nyval vid ett senare tillfälle än 22/3 under 2015. Det politiska kaoset på riksnivå fortsätter i så fall men folket får en chans att rösta på om man vill annat än det folket sa i september 2014, dvs en mer hållbar migrationspolitik, och om man ställer upp på den ordning som sex partiledare nu enats om. Det är fler än jag som tycker att C, M, FP och KD måste använda de möjligheter de har för att inte få en destruktiv vänstersväng i Sverige! V och MP har inte en politisk väg framåt som försvarar och stärker svenskt välstånd! Deras politiska vägval (med få undantag) måste politiskt bekämpas. De är notoriskt tillväxtovänliga och naiva.

8 kommentarer:

 1. Här är min teori.

  Invandringen kostar helt galet med pengar och det har mörkats. Landet är totalt överbelånat. De privata skulderna ligger på 250% av bnp. Räntan är redan 0 och den kan absolut inte stiga.Varför har vi 0 just nu? För vi har inte råd attt betala våra skulder! Sossarnas lösning är att staten ska börja låna ännu mer pengar. Men det är ju ren beskär galenskap! Alla skulder överallt måste ner.

  Samtidigt väntar skattehöjningar. Det finns inga bostäder. Det finns inga jobb och skattehöjningar hotar direkt de jobb som finns. Statens, kommunernas och landstingensskulder ökar. Hur skattehöjningar ska fungera vet jag inte om människor måste lägga pengarna på att betala av sina lån.

  Alliansen vet mycket väl om det här eftersom tillskillnad från socialister. Förstår de ekonomi. De vet om att den som sitter vid makten också får ta smällen. Så, De är helt enkelt villiga att göra ALLT för att inte ha makten och samtidigt skydda Reinfeldts arv.

  Det är ju inte heller så direkt att räddningen kommer komma från resten av västvärlden. De är exakt lika panka. Det här kommer vi få städa upp själva.

  Jag sätter min tro till civilsamhället, kapitalismen och entreprenörerna.

  "en entreprenör ser möjligheter där andra ser problem"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag delar din oro. Utan framgångsrikt företagande och företag som anställer fler i Sverige är den generella välfärden slut inom 20 år. Så enkelt är det. Och om vänstern nu tokhöjer skatter kommer det inte att gynna näringslivsutvecklingen generellt. Tyvärr gillar människan att dansa runt guldkalvar. Och det slutar alltid lika illa. Välstånd måste ständigt försvaras och förtjänas, det kommer inte från himlen.

   Radera
 2. http://pro.moneymappress.com/MMRBSSH39PPM3/PMMRQC45/?iris=267040&h=true

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja... Jag brukar säga "håll i hatten" när jag talar om ekonomi i Kommunfullmäktige. Som jag skrev tidigare älskar människor att dansa runt guldkalvar och det finns tillräckligt många lurendrejare för att det ska gå åt helvete med jämna mellanrum. Visst är det intressant att fina statssystem som det amerikanska, engelska och svenska är helt odugliga på att styra dessa finansiella krafter bättre. Självklart går det åt helvete med våra ekonomier när alla utom några väldigt få är enormt överbelånade. I snart sju år har västs centralbanker öst på problemet genom att trycka massor av "billiga" pengar. T o m Federal reserve gör som finanshajarna dvs försöker få orimlig leverage på eget kapital genom att låna massivt på toppen. Och kopplingen till oljan gjorde både ett och annat tydligare för mig. Oavsett om pakten Kina/Ryssland eller väst vinner går vi en oundvikligt tuff framtid till mötes. Jag undrar jag hur många av våra rikspolitiker som överhuvudtaget förstår vad programmet säger. Håll i hatten. Särskilt besvärande att andelen av befolkningen som fått det tuffare redan innan kraschen är högre än under 30-talsdepressionen. Håll i hatten!

   Radera
 3. Upprörda väljare är internettroll och inte riktiga moderater!

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=6055918

  Hejdå M! Det var trevligt så länge det varade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Särskilt besvärande tycker jag det varit att partierna ägnat sig åt censur på sociala medier kopplat till Decemberuppgörelsen. Varför går man över en oacceptabel gräns bara för att alla partistyrelsemedlemmar aktiverats i att försvara ett beslut som de inte lyckas motivera tillräckligt bra för väldigt många. En del av problemet är att vi har för många politiska företrädare som aldrig gjort annat än att leva och agera inom det politiska systemet. De bryr sig mycket mer om varandra än om folket.

   Radera
 4. Så vitt jag förstått, jag har då inte sett någon problematisering kring att S hade stått som ensamt regeringsparti. Visst ännu svagare i procent räknat, men avogheten mot MP är ohyggligt mycket större än de futtiga procent de bidrar med. Just detta alternativ som verkar falla många i smaken, ett ensamt S, detta var stendött för Löfven ska av någon outgrundlig anledning bara absolut måste ha MP med ....

  Du är vettig du Stefan ... dock ser jag risken att de sju nu kommer att slå sig till ro då det gäller invandringsvolymer och integration, allt eventuellt konkret kommer att röstas ned då man ju absolut inte kan rösta för något som "låter som SD", varifrån förslaget än kommer. Hur många klarar av att rösta för något som SD som en man möter med stående ovationer? Så låga tankar har jag om majoriteten av de 'folkvalda'. Jag kan ha fel, och kanske sitter det oerhört många i riksdagen som haft sina nävar knutna länge och nu kanske törs ...

  /RQ

  .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår inte heller varför inte S dumpar MP och har både dem och V som stödtrupper precis som förr. Den enda förklaringen jag kan tro på är att MP, som vanligt, agerar omoget och säger att de på olika sätt kommer att obstruera en S regering. S, MP och V = 158 mandat. SD = 49 mandat. M, C, FP och KD = 142 mandat så S och MP är inte större än Alliansen så de som förstör den bästa vägen i nuläget är MP.

   Radera