torsdag 11 december 2014

Uppskattad kaxighet

Dax för en ny grillträff?
Vi går mot valtider igen. Och Moderaterna tar steg för steg mot en ny partiledning. Folkpartiet är nere för räkning och Kristdemokraterna rör sig farligt runt 4% spärren. Och Centerpartiet har fått ett uppsving sedan cirka en månad innan valet i september då Annie Lööf på ett föredömligt sätt klivit fram och tagit utrymme i debatten och med nyanserade känslouttryck förmedlat Centerpolitik på ett bra sätt. Det är kul att se den snabba förbättringen. Det är också bra att vi inte fortsätter att trycka på liberalismen hela tiden och att försöka vara den bästa liberala kraften. Framförallt är Centerpartiet ett pragmatiskt grönt och tillväxtvänligt parti. Oavsett om det rör sig om landsbygdsutveckling eller stadsdelsutveckling. Det kanske är dax för det nya Allianslaget att samlas på en Maramö korvgrillning 2? Oavsett om FP och KD inom kort byter ut sina partiledare så är ju laget helt nytt när Kinberg-Batra kliver in.

Jag minns mina första träffar med Annie Lööf. Intressanta. En ung kvinna med massvis med självförtroende och hon presenterade sig särskilt som en som inte gillar jantelagen. Om det stämmer att Centerpartiet kaxar till sig och markerar att man tycker att C bör få finansministerposten om C gör ett bra val den 22/3 är det kul. Klart C ska ta ansvar för finansdepartementet, det är ju där det mesta styrs : ).
http://www.di.se/#!/artiklar/2014/12/11/annie-loof-vill-knipa-finansministerposten/
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20001111.ab

2 kommentarer:

 1. http://www.dn.se/debatt/overge-inte-reinfeldts-oppna-asylpolitik/

  Vi har ett problem inom alliansen och högern. Dessa ungdomspolitiker verkar ha inte ha respekt för skattebetalaren och att han inte känner just nu att han får valuta för sin peng.

  De föreslår ju på riktigt att Anna Kinberg Batra inte ska lyssna på folket och istället lyssna på dem som är förblindade av ideologi. Enligt mig vill en sann liberal i ett välfärdssamhälle som Sverige att de som betalar ska få så mycket valuta som möjligt för sina pengar, då det sker under tvång. ALLT annat får komma sedan.

  Vad tycker du om Sveriges framtida borgligapolitikers utspel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är ju i huvudsak ungdomsförbundare. Ungdomar är med sin oerfarenhet ofta härligt naiva. Som med alla ska vi lyssna även på dem men de som bestämmer över Sverige måste föra en socialt-, ekologiskt- och ekonomiskt hållbar politik. Det är inte den politik de företräder. Utgångspunkten måste vara vår förmåga att integrera och vägleda mot självförsörjning. Så länge den förmågan brister kraftigt måste vi ifrågasätta hur mycket vi hållbart klarar med de bostadsrättigheter vi ges, de generösa försörjningsstöd vi erbjuder och rätten till förskola, skola, omsorg och vård. Vem vinner på att vårt generella välfärdssystem faller samman? Bert Karlsson?

   Radera