fredag 26 december 2014

Dansfestligt och bara bröst

Nostalgitripp
När jag var lite yngre så gick många som tidigare bott i Uppsala men som spritts runt om i världen på sommarflustret. Man gick dit för att uppdatera sig om vad som hände med olika bekanta och för att ha roligt tillsammans. Sommarflustret var roligt. Minst lika roligt som klubb Dacke under studietiden. Särskilt populärt var "nostalgirummet", ett dansrum ut mot innergården och med egen bar. Och i det rummet spelades enbart låtar från 70- och 80-talet. Men något hände. Vad var det som hände? För några år sedan tycks det som att traditionen upphört och uppdateringen sköts på nya sätt. Var det ägarskifte? Började många känna sig för gamla? Var det DJ inträdet på alla klubbar? Eller var det något av det i kombination med Facebook, som ändå ger möjlighet till uppdatering om människor du fortsatt är nyfiken på, som ändrade traditionen? Lite tråkigt är det då dansen i nostalgirummet oftast var väldigt kul och hela rummet gungade som i trans.
http://www.unt.se/kultur-noje/nojesliv/har-hittar-du-julens-fester-3521386.aspx

Sedan några år har en mer koncentrerad variant av sommarflustret tagit över. Juldagen har blivit en stor partydag då människor som bor kvar och julfirande återvändare träffas och festar tillsammans. Varför inte? Särskilt igår då det var -13 grader är det skönt med lite värmande dans. Och trots att man kan tycka att man under tonåren borde ha lärt sig att inte dricka för mycket fyller kvällar som igår Polisens fylleceller. Ja, ja. Det är kul att dansa. Så våra sociala nätverk på Internet kommer nog inte helt ta över som sociala mötesplatser. Eller vad tror du? I framtiden kanske vi drar på oss 3D-glasögon, värstinghörlurar och sätter oss i en magisk fotölj och sedan kan vi betala inträde och vara med på vilken klubb vi vill runt om på vår jord. Lockande?
http://www.unt.se/uppland/uppsala/mycket-fylla-under-natten-3529951.aspx

Gud är störst
Är Gud en hon eller en han? Eller rent av en hen? Självklart inte. Visst är vi människor fantastiska på många sätt men att jämföra oss med universums allt är att grovt förolämpa ALLTs mästare. Gud är ALLT och inget annat. Och allt finns, eller hur? Vad är det som inte finns?

Trots att vi i Sverige blivit mycket jämställda mellan könen är det långt ifrån en verklighet i många andra länder. Inte minst i många katolskt inspirerade länder har kvinnan en underordnad roll i förhållande till mannen. Men är bara bröst bäst metod för att bryta gamla traditioner och stärka kvinnors jämställdhet? Nja, jag tror inte det. Bröstdemonstrationerna får nog bara rubriker i typ Sverige, England och eventuellt i USA. I de länder som behöver modernisera sig mer censureras sannolikt bröstdemonstrationerna. Vad tror du, är bröstdemonstrationerna meningsfulla i de länder eller mot de personer de vill påverka? Jag tror inte det. Men visst var det MP som hade en toppkandidat till riksdagen som gillade att visa sina bröst för statsminister Reinfeldt och det svenska folket? Är jag förvånad?
 http://www.dn.se/nyheter/varlden/femenaktivist-gripen-stal-jesus/
http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Femen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar