lördag 27 december 2014

Ledarskap i affekt

Inget nyval
Stefan Löfvén har återigen backat. Det blir inget nyval den 22/3 2015. Partierna kan spara sina pengar och nyvalda riksdagsledamöter behöver inte riskera sina nyvunna riksdagsplatser. Att backa från tidigare beslut behöver inte vara uttryck för dåligt ledarskap. Vi lever ju i en ständigt föränderlig värld och då är det klokt att kunna tänka om. MEN att fatta stora beslut i affektion (snabbt och för att man är arg) när man enligt regelverket har tid på sig att fundera och reflektera innan beslut måste fattas är allvarligt. Det beskriver en obalanserad och nyckfull ledare som inte är mogen uppdraget att leda ett land som är en av världens äldsta demokratier. Att leda Sverige är inte samma sak som att vara facklig ledare och ha en motpart i form av en arbetsgivarorganisation! Att använda "strejkvapnet" nyval för att försöka pressa fram önskade förhandlingsframgångar förstärker bara bilden av en ledare som tänker i förhandling mellan två parter. Sveriges parlamentariska situation, och allt bräckligare ekonomi, kräver ett mer balanserat ledarskap än så.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20079271.ab

Det skadar nog inte om Sossarna nu dammar av några erfarna och begåvade trotjänare som kan hjälpa till så att mer blir rätt än fel framöver. Mikael Damberg och Ylva Johansson har den senaste tiden hållit en mycket låg profil. Jag antar att de inte vill förknippas med den cirkus, den röra och det dåliga ledarskap vi varje dag tvingas bevittna. Damberg vill nog snart ta över som sosseledare. Klarar Socialdemokraterna av att byta ledare än en gång? De kanske ska ta tillbaka Mona Sahlin, hon fick ju aldrig chansen......

Sverige är i kris
Tro inget annat, Sverige är i kris! Den parlamentariska röran är värre än på länge. Den svenska kronan är svagare än på mycket länge! Arbetslösheten bland våra unga och invandrade är oroande hög. Allt för få svenska företag nettoväxer och anställer människor i Sverige. Med nettoväxer menar jag att offentliga jobb som blir effektivare privata jobb innebär inga nya jobb! Och Sverige har allt större problem att inkludera och integrera nysvenskar i det svenska samhället. Bedrövligt att så många svenskar röstat så oklokt i septembers val.
http://www.svt.se/nyheter/sverige/andrade-regler-ger-ett-desperat-intryck

Reformer
Hoppas vi nu kan få breda politiska lösningar inom energiförsörjningen, försvaret, infrastrukturutvecklingen, migrations och arbetsmarknadspolitikens område.


2 kommentarer:

  1. Tyvärr Stefan, Demokratur och dikatur blev infört i Sverige idag.

    Jag kommer aldrig rösta på alliansen igen. Det blev en röst på S och MP. Jag kommer aldrig rösta i ett val igen. Diktaturen är här! Alliansen släpper fram högre skatter haha vet inte vad jag ska säga.

    Det finns 3 partier nu. Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna och Allian(S)MPdemokraterna och de suger alla 3.

    Ni kommer hitta mig nånstans med låga skatter och ekonomisk frihet...Hong Kong kanske? Belize? Who knows! Det här landet är över.

    SvaraRadera
  2. Riktigt så illa är det inte MEN vi är ute på hal is och rikspolitikerna leker med elden i en bräcklig tid! Var ska man fly? Ja, var är man välkommen förutom i Sverige om man fyllt 50 år? Australien är rätt bra men ligger lite väl långt borta från det Europa som jag trots nuvarande sjunk jag älskar. Mångfalden och historiken är både imponerande, skrämmande och hoppingivande. Kanske inte blir så imponerande under min livstid dock. Europa är i stor dekis!

    SvaraRadera