måndag 29 december 2014

Ett kyligt Sverige

Årstiderna fantastiska
I mina yngre dagar övervägde jag seriöst att emigrera från Sverige till USA eller Australien. Vinterns kyla och jante-kulturen tyckte jag var bedrövlig. Men jag lärde mig att mycket uppskatta våra årstider. Och närheten till mina nära och kära är viktig. Och Janteidiotin har blivit bättre men behöver fortsatt arbetas bort. Det är mina nära och kära, årstidernas charm och frihetskulturen här som gör att jag trivs i Sverige.

Varför inte Asien?
Hur kommer det sig att jag inte övervägde att emigrera till Asien där jag senare bott under flera år?
Då kunde man inte föreställa sig att det underutvecklade och fattiga Asien bara 25 år senare skulle vara den mest utvecklade och rikaste delen av världen idag. Dom som inte fattar att vi lever i en verklighet som snabbt förändras behöver bara studera våra senaste 25 år för att förhoppningsvis förstå vilka enorma förändringar mänskligheten upplevt. Sovjetunionens fall. Rysslands positiva välståndsutveckling och nu åter mörker och krig. EUs uppväxling och fall. Sverige i totalt mörker i början av 90-talet till ett av världens mest välskötta länder till dagens kaos och risk för nytt mörker. Kina, Syd Koreas, Vietnamns, Malaysias och Indiens fantastiska ekonomiska utveckling. Och ett Afrika som under värdelöst bistånd inte utvecklades till ett i stort Kina kontrollerat Afrika som äntligen erbjuder Afrika en bred ekonomisk tillväxt. Och datorernas och datasystemens revolution! Och nu 3D printers! Och kampen mot klockan att ersätta oljan som mycket billig energikälla och motor till vår materialistiska värld. Och en fortfarande stark Socialdemokrati till dagens politiska impotens i en farlig brytningstid. Paradigmskiften är alltid smärtsamma för dem som inte snabbt anpassar sig och samhället i övrigt. Vi har lämnat industrisamhället och är nu i informations och tjänstesamhället. Om politiska majoriteter fattar det finns hopp. Annars är Sverige snart fattigt igen. Det går fort om man gör rätt eller fel i dagens samhälle. Lär av t ex Kina! 25år från fattig till världens rikaste och snart också världens mäktigaste. Svensk konkurrensfördel måste bl a vara snabbhet. Då krävs bättre politiskt samarbete! Att ändra det demokratiska systemet så att minoriteter strukturellt ska kunna leda majoriteter är en oklok väg framåt!

Sverige allt kyligare
Det är tråkigt att ta del av låsningarna och barnlekarna som rikspolitikerna ägnar sig åt. Under valrörelsen talade vissa partier om att Sverige hade blivit kallt. Tro mig, Sverige var varmt och försvarade till september 2014 svenskt generellt välstånd. Därefter har vi politiskt kaos. Det märks att det är ett gäng amatörer som tyvärr försöker leda landet. Och nu när vi hade chansen att slippa MP i regeringen får vi istället i värsta fall under 3,5 år ha kvar MP i regeringen och V har med Decemberöverenskommelsen stärkt sitt inflytande över svensk utveckling. Bedrövligt! Man hinner under 4 år förstöra mycket! Jag är mycket besviken över rikspolitikernas oförmåga. Vi måste nog införa kunskaps och erfarenhetskrav även på våra ledande politiker! Det gäller ju för alla andra uppdrag men inte som baskraven för politiker. Om vi nu ska behöva stå ut med så dåligt politiskt ledarskap som nu och dessutom övergrepp mot demokratins grunder, då behöver vi ändra vårt parlamentariska system i grunden och det tydligt i allmänna val. Gör om! Gör rätt!
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/demokrati-behovs-aven-mellan-valen_4217427.svd
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/det-har-ar-borgerligt-hogforraderi_4217681.svd

1 kommentar:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=5pOkWqGzwec

    Det här är vad Sverige och alliansen behöver.

    SvaraRadera