måndag 8 december 2014

Generositet

Världsbäst
Vi svenskar är fortfarande väldigt bra på mycket. Det är särskilt imponerande att vi de senaste hundra åren presterat globalt framgångsrika företag, Nobelpristagare, idrottshens och en generell välfärd som inga andra per capita. Och trots att vi har världens högsta skattetryck så är vi, utöver alla bidrag skatten går till, också ett mycket generöst folk som på olika sätt skänker pengar och saker till behövande människor i Sverige och runt om i världen. Vi är världsmästare i generositet! Många svenskar mår bra med den självbilden! Så länge det är socialt och ekonomiskt hållbart är det en härlig medmänsklig kultur vi representerar.

På många sätt visar Uppsalaborna sin generositet mer tydligt än vanligt denna vecka. I över en vecka upplåts Stora torget för Musikhjälpens insamling för kampen mot HIV och AIDS. Det är ingen dålig satsning från Uppsalaborna då torget fortfarande utgör en mycket viktig kollektivtrafiksnod. Världen är full av fattigdoms och folkhälsoutmaningar.

För att vi svenskar enskilt, och tillsammans genom vårt land, ska kunna fortsätta att vara väldigt generösa och medmänskliga måste grunden i vårt samhälle vara att alla efter bästa förmåga bidrar och inte att det byggs upp på bidragsberoenden! Företagsamhet och lokalt jobbskapande är förutsättningarna för att vi ska kunna vara så generösa och medmänskliga som vi är. I marsvalet 2015 erbjuds en sådan kompromissframkallad budget, dvs en budget med fokus på jobbskapande och på att människor som kan ska bidra. Det är C, M, FP och KDs framarbetade budget. Om du vill att vi svenskar och Sverige kollektivt ska kunna fortsätta att vara generöst och medmänskligt, rösta på C i det riksdagsval som snart stundar. Och rösta på riksdagskandidater som du anser står för en socialt och ekonomiskt hållbar väg framåt!

Vi svenskar är fortfarande väldigt bra på mycket i förhållande till vårt befolkningsunderlag. Låt oss fortsätta att vara det. Låt oss inspireras av t ex världsmästarinnan i simning Sara Sjöström! Visst har hon talang (jag känner en som tränat henne när hon var barn) men det som skapar hennes storhet är ambitionen kombinerat med massor av träningstimmar! Så många träningstimmar att de flesta andra inte klarar av att vara lika motiverade. Hårt arbete bygger välstånd! Inget annat. Möjligen en och annan trixande och fuskande finanshaj oxå klarar det. Men det är inget eftersträvansvärt och absolut ingen respekt kopplad till en sådan fuskinsats. Uppsala och Sverige kan försvara och utveckla välståndet. Det kräver hårt och smart arbete. Och alla som kan måste bidra! LO behöver bli mer moderna. Nya tider kräver nya metoder för att leverera välstånd. Är det svårt att förstå?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar