onsdag 3 december 2014

Misslyckat ledarskap

Samförstånd?
Återigen har Socialdemokratin misslyckats med att välja en ledare som klarar av sitt uppdrag. Uppdraget att leda Socialdemokratin och eventuellt landet är givetvis krävande men man kan tycka att ett parti som är landets största och som haft många års träning att leda landet borde klara av ledarutmaningarna betydligt bättre. Löfvén agerar som en barnunge och skyller på andra när han själv misslyckats. Socialdemokraterna och deras ledare bär ensamt skulden för att de försatt sig själva och landet i denna situation. Nyval är inte en bra väg framåt. I synnerhet inte om det är så att det är helt låst mellan "blocken". Möjligen var skälet till varför Löfvén kastade in handduken att alla försök till överenskommelser med t ex C och FP misslyckades. Om inte C och FP ens var beredda att samtala konstruktivt kan jag förstå att Socialdemokraterna och Löfvén ställdes utan alternativ. Men vad händer med en ny regering som fortfarande är i minoritet? Varför skulle Socialdemokraterna eller vänsterkrafterna inom Miljöpartiet eller Vänstern stötta en ny Alliansregering? Det är inte klokt att fortsätta inlåsningen i block! Det krävs större flexibilitet om man bryr sig om oss som lever i Sverige!

Flera av de samhällsvetare och journalister som uttalar sig efter beskedet om nyval kritiserar SD för att inte leva enligt praxis att sträva efter samförstånd. Det är ju en sjuk inställning. Varför skulle SD sträva efter samförstånd när de hela tiden behandlas som pesten och ingen anser sig vilja tala med dem? Hur uppnår man då samförstånd? Jag har ofta skrivit om det, börja samtala och förhandla även med SD. De representerar idag över 700.000 väljare! Ta det på allvar!

En ledare är något varigenom energi strömmar. Varför kan inte ett så stort parti som S hitta en sådan ledare? Sahlin, Juholt och nu Löfvén. Mer och mer framtstår det som ett idiotiskt drag när Socialdemokraterna dumpade Mona Sahlin.

4 kommentarer:

 1. Hittade din artikel via Merit Wager så sent omsider så ... tack för att du säger det självklara, det behövs fler politiker av den kalibern. De senaste två dagarna av shitstorm är nästan mer än vad jag klarar, när det gäller vad man kan dra till med för att bortförklara sig, skylla på andra.

  F.ö, jag är en av dem som bidrog till SDs tillväxt nu valet 2014 och då precis av de anledningar att jag tror inget av de sju partierna vet vad de gör, konsekvenserna, när de gör Sverige så attraktivt (låga krav) för mängder med asylanter med familjer. OCH jag tål *inte* mobbare* .... SDs bakgrund i all ära. Övriga så fiiiiiiiina partier visar en otroligt inkompetent, patologisk, neurotisk, you name it, så fort det handlar om 'volymer' och/eller SD. Patetiskt är ordet. Hur bra partiprogram kan vara i övrigt, vi är uppenbarligen en svällande skara som inte klarar mer dumheter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är viktigt att ta medborgarnas oro på största allvar! Om nu Reinfeldt eller andra ser en ljus framtid om nuvarande utveckling fortsätter har de grovt misslyckats att trovärdigt beskriva det. En svensk statsminister och våra riksdagsledamöter har inget annat uppdrag än att utveckla Sverige så framgångsrikt som möjligt för landets medborgare. Utöver budgeten för biståndsarbete är deras uppdrag att värna och utveckla Sverige för svenskarna. De har INGET annat uppdrag. Sen kan medborgare, som t ex jag, stötta människor i kris och fattigdom runt om i världen för egna pengar. Då är det den enskildes eget val. Allt för många politiker tycks inte fatta vilket uppdrag dom har! Och det viktigaste uppdraget är att lyssna på den egna flockens oro och komma med förslag som minskar deras oro och som skapar en framtid för flocken där alla kan utvecklas efter egen förmåga och ambitioner. Varför blev det såhär? Hur svårt kan det vara att fatta vilket uppdrag man fått om man är aktiv inom det demokratiska arbetet?

   Radera
  2. Precis, jag, med säkert flera av 2014 att döma, har väntat och väntat på att få höra den stora planen, medan utanförskapsområdena minst behållit sitt antal och strömmen ökat. Till sist blir insikten den att det man inte klarade då betydligt färre fick stanna, det kommer man än mindre att klara då de blir fler. Det är viktigare att näpsa SD.

   Lägg till att jag har åsikter om vårt icke-försvar och att det inte pratas mer om energi, som i modern kärnkraft.

   Tack för att du svarade förresten.

   Radera
  3. Vi politiker ska möta medborgarnas oro och beskriva önskade framtidssamhällen. Om inte ett parti klarar av det är det dax för dem att lägga ner sin verksamhet.

   Radera