torsdag 18 december 2014

Finns undantag?

Biologisk mångfald
Vår jord är full av alla möjliga livsformer. Det är fantastiskt. Samtidigt vet vi att jorden tidigare haft arter som inte längre finns. T ex dinosaurier och neandertalare (finns kvar med ca 2% i alla icke afrikanska människor). Vår biologiska mångfald är viktig att värna. Det är bl a inom jordens växtlighet som flertalet mediciner för oss människor utvecklats. Men jorden klarade sig utan dinosaurier. Och under många, många år klarade den sig utan människor. Skulle vi klara oss utan Sibiriska ekorrar? Om det skulle stämma att de Sibiriska ekorrarna utgör ett stort klimathot, undrar vad miljöpartister tycker om alternativen avveckla den Sibiriska ekorren eller acceptera en allt kraftigare klimatförsämring? Kan man tänka så? Om man har ledaransvar måste man ständigt göra tuffa val. Att älska allt och alla är en underbar livsfilosofi men i den värld vi lever är den inte hållbar. Ständiga vägval måste göras. Och vi älskar mer eller mindre, om vi är ärliga. Vad tror du, kan den Sibiriska ekorren vara så farlig som Di skriver? Alla dessa val i livet. Och vem har rätt? I synnerhet i ljuset av att sanningen finns i betraktarens ögon. Glöm aldrig att det omöjliga lite då och då blir möjligt. Så var det t ex med uppfinningen som kallas Upsalite. Och det som kan förefalla möjligt är inte alltid möjligt och inte sällan p g a till synes triviala skäl. Jag säger som Sartre, meningen med livet är livet självt. Kan det vara så enkelt?
http://www.di.se/#!/artiklar/2014/12/18/hotet-fran-de-sibiriska-ekorrarna/

Social och ekonomisk hållbarhet
Jag måste tillstå att jag tycker att det är intressant att det är KD som är mest ansvarstagande bland de icke SD partierna kopplat till svensk migrations och integrationspolitik. Både inom deras ungdomsförbund och i mammapartiet går ledande företrädare ut och uppmanar till en mer hållbar migrations och integrationspolitik. Min bedömning är att det redan belönats av väljarna då de har tagit sig allt längre bort från 4% spärren och snart är ett större parti på riksplanet än Folkpartiet. Sverige måste få en bättre migrations och integrationspolitik som försvarar vår sociala och ekonomiska hållbarhet. Hur kan det vara svårt att fatta? Bra att Hägglund vågar utmana journalistpartiet.
http://www.di.se/#!/artiklar/2014/12/18/kd-vill-minska-flyktingkostnader/

Oavsett vad vissa människor och organisationer säger så handlar våra liv, enskilt eller i grupp, om ständiga vägval. Och det handlar om att prioritera bland begränsade resurser. Om vi behöver förstärka vårt försvar och stödet till våra äldre så måste vi dra ner någon annanstans. Eller skapa en ordentlig tillväxt. Tillväxten är nu väldigt låg och svenskarna har fortsatt världens högsta skattetryck. Då är det mycket svårt att hoppas på ökade intäkter. Då ställs behov mot varandra ännu hårdare än i goda tider. De av oss som vill att Sverige ska utvecklas socialt-, ekologiskt- och ekonomiskt hållbart måste höja vår röst för en mer hållbar politik inom migrations och integrationsområdet! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar