lördag 27 april 2013

Reformera arbetsmarknaden nu!

Vad väntar de på?
Hur lång tid ska få gå innan de stora och nödvändiga reformerna inom svensk arbetsmarknad genomförs? Är det M och S som är de politiska bromsklossarna. Centerpartiet har många konkreta och välargumenterade argument för olika arbetsmarknadsreformer som kan göra stor positiv skillnad. Varför hänger inte övriga partier på? Varför kommer de inte med egna förslag på bättre vägar framåt? Dagens väg framåt visar tydligt att lågutbildade och allt för många nysvenskar har mycket svårt att komma i innanförskap och bli självförsörjande. Det är en ohållbar väg framåt.
http://www.dn.se/debatt/lat-arbetssokanhttp://www.dn.se/debatt/lat-arbetssokande-valja-bort-daliga-jobbcoacherde-valja-bort-daliga-jobbcoacher

Ett smalare och vassare EU
EU måste begränsas. Inte minst för att inom vissa områden fungera bättre. Om Tyskland nu är påväg mot sämre tider då blir Europas jobbiga situation ännu jobbigare. Wolodarskis artikel i dagens DN är intressant men jag tycker det är naivt att inte inse att man inte kan ha hur höga skulder som helst och i synnerhet inte om man inte kan se någon imponerande intjäningsförmåga i framtidskulan. Det räcker med att använda sig själv för att förstå hur ohållbart det blir att bara låna mer och mer för att klara för höga utgifter. Programmet skuldfällan kan ge vägledning om vad man måste göra. Tror du krisländerna i Europa bara kan skuldsätta sig allt mer och därigenom vända trenden?
http://www.dn.se/ledare/signerat/peter-wolodarski-ska-ett-raknefel-fa-europas-ledare-att-vakna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar