onsdag 24 april 2013

Ungas kraft & näringslivsklimat

Barnen vår framtid
Våra barn är våra gemensamt käraste och viktigaste samhällsmedborgare. De är och symboliserar vår framtid. Om vi gemensamt ger dem bästa möjliga start i livet, utifrån deras individuella kraft och förmåga, blir vi ett fortsatt blomstrande samhälle att leva i. Det är inom barnomsorg och skola som också alla människor, oberoende av sociala förutsättningar, kan få bästa möjliga möjlighet i livet. Därför är det vårt gemensamma ansvar att se till så att våra barn och våra unga får den kärlek och det aktiva stöd som krävs för att ge dem bästa möjliga självförtroende och kunskap för ett positivt liv. Vi kan bli bättre på att ge alla våra barn denna start i livet. Vi måste också bli bättre på att engagera unga i politiken. Då måste det politiska arbetet anpassas för att också attrahera yngre engagerade människor.
http://www.unt.se/debatt/nar-vuxna-skolkar-mar-unga-daligt-2390926.aspx
http://www.dn.se/debatt/unga-politiskt-intresserade-engageras-inte-av-partierna

Företagande och näringsliv avgörande för högt välstånd
Alla samhällen som vill kunna erbjuda ett högt generellt välstånd måste erbjuda ett bra näringslivklimat. De som är framgångsrika samhällen gör det. Tycks finnas människor som tror att jag inte tycker det. Att Uppsala fått sämre ranking i Svenskt näringslivs senaste ranking är beklagligt och inte acceptabelt. Vi vill förbättra oss i alla värdefulla rankingar som mäter av hur bra vår kommun är för företagsverksamhet. Samtidigt måste man nyktert se på olika mätningar och värdera deras innehåll både utifrån hur frågorna ställs, hur svaren ser ut och vem som utfört mätningen. Uppsala är en attraktiv plats även för företagare. Uppsala ska absolut bli bättre. Det är inte ok med tjänstemän och politiker som inte bemöter företagare och andra invånare med stor respekt och hög servicegrad.
http://www.unt.se/ekonomi/hanna-slar-ifran-sig-kritiken-2390713.aspx

2 kommentarer:

  1. Gilla läget Hanna!
    Dina som du inbillar dig tjeispolare i företags sfären tycker din politik suger.

    SvaraRadera
  2. Du får utveckla din kommentar om du vill att jag ska kunna ge något bättre svar än att be dig utveckla vad du säger. Vilket annat parti i Uppsala anser du har en bättre politik för företagsamheten och för en rimligare vardag för företagare? Vilket annat parti jobbar praktiskt lika mycket som vi med att stötta att fler vill och vågar starta företag i vår kommun? Vilket annat parti jobbar mer praktiskt med att bidra till att näringslivet vill och kan anställa fler människor i sina företag?

    SvaraRadera